Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Matchvinnaren Nielsen inför Skånederbyt: “Ska visa att vi är ett lag att räkna med”

Foto: Nisse Nilsson- www.nissenilsson.com

Foto: Nisse Nilsson- www.nissenilsson.com


Niklas Nielsens fotbollskarriär är om inte unik så väldigt, väldigt speciell då han som 19-åring förklarade som fotbollsinvalid och slutade med elitfotbollen. Därefter härjade han på i de lägre divisionerna och öste in mål säsong efter säsong vilket ledde till att han nu som 27-åring återvänt till toppfotbollen på nytt och tillhör Landskrona BoIS i Ettan Södra, samma klubb som han tillhörde innan knäna sa stopp.

Säsongsinledningen har varit vass för BoIS som ligger tvåa i Ettan Södra bakom Värnamo. För anfallaren Niklas Nielsen har det också gott över förväntan, att komma från spel i division 5 med Svalövs BK till Ettan är ingen lätt uppgift. Ändå har Nielsen fått 300 minuter i benen på de inledande åtta matcherna och dessutom varit matchvinnare för laget i två matcher. Nu senast avgjorde han sent via ett snyggt nickmål när BoIS besegrade Qviding hemma på Landskrona IP.

– Det satt långt inne men det var skönt och fullt rättvist. Vi är helt överlägsna i 90 minuter, de har någon minut på slutet då de är lite farliga när det chansar men annars hade de inte mycket, säger Nielsen.

Krävdes ändå ett huvud från dig för att avgöra..

–Ja, denna gången krävdes det. Det var kul!

Du har ett förflutet med många knäskador, man undrar hur dessa mår nu med intensivt matchande och snabbt tempo?

– Det är lugnt, ingen svullnad, inga problem, säger anfallaren bestämt.

BoIS har 17 poäng på de inledande åtta matcherna. Oskarshamn, Värnamo och Lunds BK är de lag som knyckt poäng av laget så här långt. Nielsen är nöjd med lagets inledning på säsongen men grämer sig lite över de två tappade poängen i Skånederbyt.

– Det är en okej inledning, sen ska vi definitivt ha två poäng till om man ser till matchen mot Lund, hade vi inte tappat poäng där så hade vi varit i serieledning så vi får väl ändå vara ganska nöjda, säger han om matchen där BoIS hade 4-1 med tjugo minuter kvar att spela men tappade till 4-4.

Du har nött i de lite lägre divisionerna länge och spelar nu elitfotbollen igen. Hur mycket svider det då att inte ha publik på matcherna?

– Det är trots allt lite folk på matcherna då det är privatägd restaurang intill arenan så där är det alltid lite folk som tittar, dock inget som märks av så mycket. Sen är man så som spelare att man lite skärmar av publiken då man är så inne i själva matchen ändå. Man hör åskådarna men lägger ingen vikt på den biten. Sen kan publiken ge en lite extra adrenalin när det är som mest drag.

På lördag väntar ny match för Landskrona BoIS, ett riktigt toppmöte mot Torns IF som också inlett serien starkt. Nielsen medger dock att hans kunskaper om motståndet är nästintill obefintliga, åtminstone i nuläget.

– Jag har ingen koll på dom egentligen och det gäller väl nästan alla lag i serien. Vi får ganska bra koll på motståndet dagen innan match då vi har videogranskning och lite andra saker för att förbereda oss, så vi ska nog få ihop det på lördag också!

Du har agerat matchvinnare vid två tillfällen redan via en magisk frispark och ett fint nickmål nu senast. På vilket sätt avgör du mot Torn på lördag?

– Viktigast är att vinna matchen sen om jag får avgöra eller inte spelar ingen roll men det är klart lite roligare att få hänga dit den i slutet. Förhoppningsvis kan vi göra en riktigt bra match där och visa att vi är ett lag att räkna med. Viktigast är att vinna matchen sen om jag får avgöra eller inte spelar ingen roll men det är klart lite roligare att få hänga dit den i slutet.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.