Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Adnan Hussein: “Det är en tuff serie”


Vi har länge väntat på att seriespelet ska dra igång runt om i Skåne. Årets spel blir enkelserie och utan publik.

Den 1:e augusti klockan 13.00 går Orient FC in i seriespelet då man ställs mot Holmeja IS. Fotbollshörnan har pratat med Orients tränare Adnan Hussein inför den kommande säsongen.

– Nerverna inför seriestarten är mer taggade än någonsin, man vill ju bara att serien ska gå igång.

Hur mycket har ni som lag längtat efter detta? 

– Vi har längtat väldigt mycket och spelarna är mer taggade än någonsin. Alla känner pressen på sig att leverera och de har förstått att om allt ska gå enligt planeringen så finns det inte plats för misstag.

Serien kommer att spelas som enkelserie, hur ser du på det? 

– Jag ser det som en utmattning då varje match kommer kännas som en seriefinal, det gäller att ha en bra plan som man tror på direkt från början. Det är lite som en utslagnings turnering. Det kommer bli tufft helt enkelt.

Vad tror du kommer bli tuffast med en enkelserie? 

– Det som kommer bli tuffast är att man kommer inte ha råd att förlora. 2-3 förluster räcker för att inte missa möjligheten att avancera så tätt kommer det att vara.

Hur har ni laddat upp inför seriestarten? 

– Vi har laddat upp så gott vi har kunnat trots omständigheterna. Mycket träningsmatcher mot olika bra motstånd, men har varit i princip 1-2 matcher i veckan senaste 4 veckorna.

– Vi har kört en annorlunda försäsongsträning. Det har varit fokus på explosivitet och bollkontroll, nu senaste veckan har vi kört mest bollinnehav och avslut. Reflekterar jag lite över sista matcherna vi har spelat så känns det som vi har lyckats med det vi vill åstadkomma med vårt spel och det känns skönt att veta att man är redo att ge järnet från start.

Hur har den försenade seriestarten påverkat er? 

– Jag kan inte säga att det har påverkat oss positivt, det tror jag inte något lag kan säga. Utmaningen har varit att hålla motivationen högt hos spelarna då man inte vet om det kommer ytligare förseningar. Men vi har nog gjort vårt bästa.

Känns det som ni är i form inför starten? 

– Jag känner att vi är i form absolut, men att säga topp form är lite att ta i. men vi är redo.

Om vi kollar på årets serie, vad tror du om era chanser? 

– Det är en tuff serie, många av lagen har trillat ner från 5:an och har säkert tappat spelare men många av lagen har bra ungdomslag och dom vet man aldrig med, helt plötslig har dom 4-5 spelare som kommer upp i A-laget och kan göra succé, dom lagen är jag mest orolig för.

– Sen har vi några lag som vi har spelat mot förra säsongen som jag vet är duktiga också, men dom har jag förberett mig på så gott det går. Vi tror på vår spelidé och jag är övertygad om att vi kommer vara ett av topplagen i år också, Vi har förstärkt truppen med många duktiga och rutinerade spelare som kommer med erfarenhet från division 5 och 4.  

Vilket lag tror du kommer att sticka ut i år och varför? 

– Det är svårt att se vilket lag som kommer att sticka ut i år. Det är inte proffsfotboll så vi kan inte följa varandras matcher om inte vi har tid att åka ut på alla matcher för att studera motståndarna. Men ett lag jag inte kan räkna bort är Turkcenter, dom gav oss bäst matcher förra säsongen och jag är helt säker på att dom har förstärkt sitt lag ytligare.

Om du fick önska dig vad som helst inför höstens drabbningar, vad hade det varit?

– Först och främst önskar vi oss alla att snart kunna ha publik på matcherna igen för det är en del av fotbollen. 

– Jag hoppas på schyssta matcher där alla spelare och domare bidrar lika mycket för att bjuda på bra fotboll. Man kan alltid önska sig bra domare som kan sätta en tydlig nivå på matcherna.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.