Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Peter Szinte: “Det lag som gör minst misstag i matcherna kommer ta poängen”


Vi har länge väntat på att seriespelet ska dra igång runt om i Skåne. Årets spel blir enkelserie och utan publik.

Den 1:e augusti klockan 14.00 går HF Olympia in i seriespelet då man ställs mot Kvidinge IF. Fotbollshörnan har pratat med Olympias tränare Peter Szinte inför den kommande säsongen.

– Nerverna är bra. Vi har träningsmatcher kvar innan serien startar som fokus ligger på nu så pirret i för seriestart har inte kommit ännu. 

Hur mycket har ni som lag längtat efter detta? 

– Tror inte de går att beskriva riktigt. Träningsmatcher i all ära, men de är inte samma sak som att få slåss om poäng och få möta lag som också kämpar för varje poäng.

Serien kommer att spelas som enkelserie, hur ser du på det? 

– Varje match blir ju av en annan betydelse än ”normalt”. Historiskt sätt senaste tre åren jag varit med i HF Olympia så har vi öppnat säsongen bra första sju matcherna så ifall de är återkommande även i år så blir serien väldigt rolig. Men förlorar man första 2-3 matcherna så blir säsongen rätt jobbig. 

Hur har ni laddat upp inför seriestarten? 

– Egentligen så har vi tränat på bara och haft roligt fram tills det var okej att börja spela träningsmatcher, då börja vi slipa på detaljer igen med fokus på seriestart så uppladdningen har ju fått anpassas hela tiden innan vi fick ett klart besked för seriestart. 

Hur har den försenade seriestarten påverkat er? 

– Vi har ju några i truppen som inte vill vara med pga corona oro och de är bara att acceptera. Men majoriteten är på plats och den här extra tiden har gjort att några anslutit med som hållit igång med oss och gillat det vi bedriver så skulle nog ändå säga att den extra tiden gett oss möjligheter att jobba med truppen. Vi har försökt fokusera på de vi kan påverka, alltså hur vi tränar istället för att lägga fokus på varför vi inte får spela

Känns det som ni är i form inför starten? 

– Det är svårt att säga på förhand. Vi har medvetet valt att spela mot tufft motstånd med fokus att få jobba 110 procent i varje situation för att få upp matchflåset. Vart vi står i förhållande till våra serie konkurrenter är omöjligt att säga. Varje match kommer vara unik där förutsättningarna är olika för varje omgång. 

Om vi kollar på årets serie, vad tror du om era chanser? 

– Jag tror dem är goda att utmana om dem där två platserna till femman. Som sagt vi har varit bra inledningsvis varje år och varit med i toppen, får vi rätt på det i år med så blir vi att räkna med. Vi har en väldigt bra trupp med enormt bra gemenskap där killarna byggt en familj ihop och det gör väldigt mycket. 

Vilket lag tror du kommer att sticka ut i år och varför? 

– Rent på förhand så tror jag Ekeby, Vallåkra, Stattena blir lagen som kommer vara med i toppen, men återigen så är varje match helt unik och kommer betyda extremt mycket. Jag tror inte alla lag är i 100% form så det lag som gör minst misstag i matcherna kommer ta poängen. Man får alltid det man förtjänar i fotboll så det blir spännande att se vart säsongen landar. 

Om du fick önska dig vad som helst inför höstens drabbningar, vad hade det varit?

– Att varje match i serien i år blir en kanonmatch för både oss och motståndarna, bra fotboll där vi verkligen utmanar varandra och att vi lyckas ta tre poäng i matcherna. Då avslutar vi året med att känna att alla poäng vi tagit varit välförtjänta då vi lyckats göra något bättre över 90 min än vårt motstånd. Jag tjatar mycket om uttrycket ”man får vad man förtjänar” men det ligger enormt mycket i det. 

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.