Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Kost, sömn och egenträning ska ta Zadran till toppen- “Vill ge karriären en ärlig chans”


Noor Zadran kom till Torns IF efter en fin säsong med IFK Malmö 2019 då han stod för 12 mål i division 2. Med nio matcher spelade av årets säsong har han bidragit i stor grad till att laget från Stångby spelat ihop 16 poäng och är placerat på en fjärdeplats i tabellen. Zadran själv är inte förvånad över lagets framfart i Ettan Södra även om en del experter trodde annat.

– Läste lite innan säsongen och då var vi tippade i botten så det känns bra att vi ligger där uppe. Jag är inte direkt chockad då vi har kommit till flest målchanser i alla matcher vi spelat bortsett matchen senast mot BoIS som är relativt jämn. De övriga matcherna borde vi vunnit sett till de klara chanser vi skapat.

Ni är ganska många nya in i laget, hur är sammanhållningen?

– Jävligt bra! Vi läser varandra bra på planen också och det blir bara bättre och bättre med tiden. Det som är lite speciellt är att nästan hela vår offensiv består av nyförvärv men det har trots det fungerat väldigt bra.

En duo som det lyser kring är du och Dardan Mustafa, vad tänker du om det?

– Dom säger ju det, jag tror att jag ligger bakom tre av hans fyra mål så här långt. Vi förstår varandra bra, nu försöker jag bara få honom att vara lite hungrigare i straffområdet för han är ganska stor och vill gärna vara target, säger Zadran och fortsätter.

– Jag vill ha in honom på första gubben för det är ofta där mina bollar landar men vi har hittat ett annat sätt att kombinera på vilket funkar det också. Det är skönt att ha Dardan i laget för när bollen landar hos honom får han ofta fast den. Då känner man sig trygg och kan löpa några meter extra innan man får den i djupled.

Du är själv ny från IFK Malmö, har det varit en stor omställning att gå från spel i division 2 till Ettan?

– Nej, har varit i BoIS i Superettan och känt på det också så det skulle jag inte säga att det är. Då fick jag inte ut mitt max, det lossnade inte riktigt och självförtroendet var inte riktigt där. Kvalitén tyckte jag ändå att jag hade för att spela i Superettan och därför förväntade jag mig att Ettan inte skulle kännas wow.

När man såg matchen mot BoIS där du har lekstuga i andra halvlek undrar man hur det kom sig att du lämnade just BoIS 2018 som då spelade i Superettan…

– De flesta känner nog till anledningen till det, under den tiden var det mycket problem med ledningen. Jag kom dit mycket tack vare att dåvarande tränaren Agim Sopi ville ha mig, säger han och fortsätter.

– Jag tror inte klubben hade så bra koll på mig som spelare och när Sopi sen lämnade blev det ett helvete för mig. Ingen speltid och med en tränare som ville styra mig. Jag är en spelare som vill vara ganska fri, jag gillar inte att vara styrd i mitt spel.

Hur är Richard Ringhov när det kommer till det?

– Richard påminner mycket om Nisse (Nils-Erik Persson) som jag hade i IFK Malmö, de är båda tränare som jag känner mig bekväm med. Tränare som känner till mina styrkor och låter mig utnyttja dessa på plan, säger han och utvecklar hur det såg ut i hans förra klubb.

– I IFK Malmö hade vi en sittande mittfältare som tog lite av mitt defensiva jobb så jag kunde fokusera på det offensiva. I Torn blir det mycket jobb även defensivt och det är inga problem med det, jag kan springa…

Får du ut maximalt av din offensiva kvalité när du måste ta jobbet även i defensiven…

– Det kan vara så att man blir lite tröttare men jag är en del av laget och om taktiken är sådan är det bara att köra på det, sen får jag fuska då och då så att jag har lite krafter till offensiven.

“Vill ge fotbollskarriären en ärlig chans”

I augusti fyller Noor Zadran 26 år och börjar närma sig vad som många brukar säga är den ultimata fotbollsåldern. Med åren har Zadran blivit mer och mer professionell till sin fotboll och i år är han kanske mer proffsig än han någonsin varit tidigare.

– Har nog aldrig varit lika fokuserad på min fotboll som jag är nu faktiskt om jag ska vara helt ärlig. Förberedelserna har jag varit väldigt noga med. Det handlar om att äta bra, lägga sig tidigt, fylla på med vätska och ladda inför match, säger han och fortsätter.

– Nu när det varit många matcher i veckan har jag fysiskt varit ganska trött men mentalt har jag varit inställd på att jag ska orka springa hela vägen även om man inte orkar utmana hela tiden. Två exempel på matcher där jag varit trött är Linköping där jag har ett skott i ribban och ett som målvakten räddar och även matchen mot Tvååker. Där lyckas jag ändå leverera mål och assist. Skulle säga att min lägstanivå har höjts ganska mycket.

Bra kost och sömn, är det vad som krävs för att du ska nå nästa nivå?

– Det tror jag absolut, sen att jobba hårdare, såväl på träning som utanför. Jag kör en del på egen hand, förr gick jag direkt hem efter ett träningspass. Idag kan jag sitta och sträcka ut musklerna och mentalt gå in i nästa match. Fokus ligger längre fram numera. Förr tog jag mer saker som de kommer. Nu vill jag ge fotbollskarriären en ärlig chans då jag vet vilka egenskaper jag sitter på.

När man såg dig i matchen mot BoIS tänker man att den här killen har minst Superettan i sig, vad känner du själv, kan du nå allsvenskan rent utav?

– Man ska aldrig säga aldrig men chansen finns. Jag har redan tidigare fått testa på hur det är på lite högre nivå då jag provspelat i Brage, AFC Eskilstuna och sen även tillhört Landskrona BoIS när de spelade Superettan. Det som saknats då har varit att det inte varit tränare som velat ha just min spelartyp och kanske även att min motivation inte varit lika stark som den är just nu.

Var spelar Zadran om fem år?

– Kanske allsvenskan men jag hade nog velat vara utomlands…

Något varmt ställe då eller?

– Det hade inte varit fel!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.