Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Legendaren taggad inför Hittarps säsong: “Går för att vinna varje match”


Det är svårt att konkurrera med Erik Edman när det kommer till spelarmeriter för övriga tränare i lokalserierna. Legendaren går nu in i sin första säsong som huvudtränare för Hittarps IK och Edman har saknat tävlingsbiten nu när serien sköts upp från april till augusti.

– Matcherna och att tävla är en stor del kring varför man vill spela fotboll, det tror jag alla har saknat. Sen för mig och hela klubben är tävlingsmatcherna utvecklingsmöjligheter och tas dessa bort så fattas det ganska mycket.

Hur har det sett ut på träningsmatcherna för er del?

– Vi tar steg hela tiden, tyvärr blev den sista matchen inställd mot Råå. Vi har ett väldigt ungt lag kompletterat med en del äldre och jag känner att vi har utvecklats under den här tiden utan tävlingsmatcher, säger han och berättar om att tiden utan tävlingsmatcher varit en prövning på psyket hos spelarna.

– Det har varit en mental prövning för många, att orka driva på sin egen utveckling utan att se fram emot lördagens match. Sen kan det nog vara en ännu tuffare utmaning om man haft en äldre trupp att hålla de motiverade. Här har vi många unga som inser vikten av att köra på för att utvecklas på ett bra sätt.

Hittarp har en relativt skadefri trupp nu när premiären närmar sig med stormsteg. Edman tror på sitt lags chanser i serien men har svårt att veta hur de står sig mot övriga lag i divisionen.

– Vi går för att vinna varje match vi spelar men med det sagt så inser vi att det antagligen kommer att komma motgångar också. Vi vill spela offensiv fotboll och kontrollera bollen så mycket vi bara kan. Utmaningen för oss blir att hantera tuffare period på ett bra sätt och inte att det blir en berg och dalbana i prestationer och humör, säger han och berättar om hur han ser på Hittarps konkurrenter i trean.

– Astrio, Höganäs och Laholm är tre lag som sägs vara topptippade. Jag har sett några av de andra lagen i tabellen men det är svårt att sätta in det i någon kontext där man vet hur vi står kontra dom.

Förberedelser inför match är en viktig faktor, hur skulle du beskriva en ultimat förberedelse för match om vi börjar dagen innan…

– Det är lite upp till var och en, man ska förbereda sig på ett sätt som man själv trivs med och att man kommer till matchen avslappnad men ändå fokuserad. Vara uppe sent, dricka alkohol och käka skitmat är inte optimalt kanske.

– I övrigt finns det inget direkt recept på den ultimata förberedelsen. Jag själv gillade att ta en liten joggingtur på förmiddagen om vi hade kvällsmatch eller ett lättare träningspass för att känna lite på bollen. Andra ville inte göra någonting, det är väldigt individuellt det där.

Ni inleder borta mot Klippan den 1:a augusti, hur bra koll har du på motståndet?

– Har sett Klippan vid två tillfällen. Det är ett hårt arbetande lag som är fysiskt starka. Vi har full respekt för dom, samtidigt ligger fokus på vårt egna spel. Det kvittar egentligen vem vi möter, fokus för vår del ligger på hur vi vill spela fotboll, det är nog nyckeln för våran del att fokusera på vårt egna.

Hur skönt ska det bli att det kommer igång?

– Jätteskönt, ska bli väldigt kul att se om vi kan tävla mot det flesta lagen i serien.

Blir det kavaj eller träningsoverall för din del?

– Inget av det, jag tror det blir jeans och en t-shirt, haha.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.