Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Målkungen inför premiären mot Åkarp: “Har revansch att utkräva”


Jeton Krasniqi är KSF Kosovas speciella målskytt. Han har varit klubben trogen sedan 2012 och sedan dess ständigt varit ett hot framåt. Han har snittat 13,5 mål per säsong sedan han kritade på för klubben och i fjol nådde han nästan det snittet med 13 gjorda mål. Huruvida det blir liknande siffror i år är Krasniqi förtegen om, men han är fortsatt hungrig på mål.

– Jag känner mig ganska pigg men som man brukar säga, bollen är rund. Mål har jag fortfarande i mig så det kommer absolut att komma några strutar den här säsongen också, sen hur många det blir det vet vi inte än.

För Kosova väntar premiär på lördag då Åkarps IF står för motståndet, ett lag som Krasniqi har mött flertalet gånger med blandade resultat.

– De gånger vi mött dom när vi varit i form har vi alltid vunnit men nu de senaste säsongerna när vi haft det motigt har de besegrat oss, då har vi inte varit 100. Ska inte ta något i från att Åkarp vunnit de senaste mötena men sanningen är att vi inte varit så jävla bra.

Men nu på lördag vinner ni eller…

– Jag vill vara lite ödmjuk men vi är riktigt taggade och har revansch att utkräva.

Hur många mål gör du i premiären?

– Hoppas att jag gör minst ett i alla fall. Det viktiga är att vi vinner och sen vem som gör målen spelar ingen roll. En vinst på lördag och så bygger vi därifrån, då kommer mycket av sig självt.

Det har varit en försäsong som känts som ett marathon men på lördag drar allt igång, senast Kosova spelade seriematch var den 28:e september 2019. Krasniqi är sugen på att äntligen dra på sig tävlingsskorna igen.

– Det bli riktigt skönt, formen var bra innan pandemin slog till och sen blev allt uppskjutet. Nu är vi taggad här, det är mycket revansch att utkräva efter de två senaste säsongerna. På oss själva framför allt, nu är det upp till bevis!

Ja, ni hade ett tungt fjolår, vad talar för att 2020 blir ett bättre år för Kosova?

– Vi har en större trupp nu och kvalitén har höjts betydligt i laget då det kommit en flera duktiga fotbollsspelare. Inför årets säsong har uppslutningen varit bra på träningen, säger han och berättar hur det sett ut tidigare.

– Förut har det varit många som kommit och gått lite som de vill. Fotboll är ju en färskvara så det gäller att hålla igång om man ska prestera bra vilket vi gjort nu.

Vilket lag tror du vinner serien?

– Det har varit mycket snack på förhand om Ariana men har jag har svårt att se någon direkt favorit. Det lag som är jämnast tar hem serien och alla lag är bra så det är ovisst. Ska jag säga något lag så blir det nog Ariana, jag väljer att följa övriga tyckare.

Vilket lag trillar ur?

– Limhamns FF känns inte som ett lag som är i nivå med övriga, de kommer nog åka ur men det ska sägas att detta är en väldigt bra upplaga av division 4 och det är synd att det bara spelas elva omgångar.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.