Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Zivanovic räds inte Kosovas målkung: “Själv gjorde jag 10 mål på ett halvår”

Foto: Patrizia Larsson

Foto: Patrizia Larsson


Nikola Zivanovic är ett av många meriterade nyförvärv i Åkarps IF inför säsongen och på försäsongen har han verkligen visat varför sportchefen Simon Forsén ville ha honom. På de tre träningsmatcherna som spelats sedan uppstarten har Zivanovic nämligen stått för fyra mål. Igår blev det två baljor i genrepet borta mot Rydsgård där Åkarp vann med klara 4-1.

– Målskyttet har börjat bra man får hoppas att det rullar på så. Det känns som att vi börjar hitta det spelsättet vi vill spela på mer och mer. Vinsten igår var väl ganska behaglig i slutändan, säger stjärnan.

Premiär runt hörnet, ska det bli skönt att äntligen dra igång?

– Man har gått och väntat på premiären sedan i mars egentligen så det bli riktigt gott att äntligen få komma igång. Många i laget är laddade för uppgiften och förväntningarna är höga!

I premiären väntar KSF Kosova på hemmaplan. Zivanovic medger att han inte har någon vidare koll på motståndet, ja ingen alls för att vara korrekt.

– Har ingen koll på motståndet så det är väl bara för oss att fortsätta på det spåret vi haft under träningsmatcherna så ska det nog gå vägen.

I Kosova finns målkungen Jeton Krasniqi som Fotbollshörnan pratade med här om dagen. Förra säsongen stod han för 13 mål i seriespelet. På frågan om det är en spelare som Zivanovic fruktar kommer svaret blixtsnabbt tillbaka.

– Nej, det gör jag inte. Själv gjorde jag tio mål på ett halvår för Lilla Torg!

Blir det mål direkt i premiären?

– Hoppas verkligen få göra mål på lördag men så länge vi vinner så kan jag vara utan, säger han och berättar om vikten av att inleda serien starkt med tanke på att det rör sig om en enkelserie.

– Det kommer nog bli en fight om topp tre ganska tidigt. Skulle man vinna sina tre första matcher så har man ett rätt så bra försprång på övriga lag. Desto svårare blir det att ta igen för tappade matcher i början.

Zivanovic hoppas och tror att Åkarp ska tillhöra topplagen när serien summeras. På lördag är förväntningarna och målet vinst för laget från Burlövs kommun. Matchen kommer dock att spelas inför tomma läktare på grund av covid-19.

– Lite trist så klart utan publik och vad jag har hört så brukar det vara ganska många som är nere och tittar på Åkarp så det är synd att vara utan dom. Samtidigt finns det viktigare saker i världen än fotboll!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.