Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Filip Sjöberg lämnar Helsingborgs IF för Dalkurd FF


Helsingborgs IF och Dalkurd FF är överens om en övergång för mittfältaren Filip Sjöberg. HIF har en återköpsklausul inskriven i kontraktet.

Filip Sjöberg kom till HIF som 13-åring från Eskilsminne IF och gjorde sin tävlingsdebut i A-laget redan våren 2018 då han hoppade in i Superettanmötet mot Degerfors IF. Sammanlagt har han spelat 19 tävlingsmatcher i representationslaget och gjorde i hemmamötet mot AIK sin första allsvenska poäng när han spelade fram Anthony van den Hurk till 2-0-målet.

– Som Helsingborgsgrabb är det jobbigt att behöva säga adjö och tacka för mig. Jag är lycklig över att ha fått uppleva fina stunder som HIF-spelare med ett avancemang från Superettan till Allsvenskan som det starkaste minnet. Jag är helt övertygad om att jag tar rätt steg i min utveckling genom att gå till en klubb som passar mig bra, där jag kommer få spela och utvecklas vidare. Innan jag vänder blad i min karriär skulle jag vilja tacka alla supportrar, lagkamrater men speciellt Jonas Ohlander [akademichef], Jens Karlsson [utvecklingschef] och A-tränarna som har lärt mig otroligt mycket, säger Filip.

Text och bild: Helsingborgs IF

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.