Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Segerviss Ibrahim inför Arianas säsong: “De andra gör upp om andraplatsen”

Foto: Nisar Mirza

Foto: Nisar Mirza


Mohammed Ibrahim är en av de spelare som har varit med på hela Arianas framgångssaga mellan 2015 till 2020 då laget vunnit serie efter serie. I fjol vann laget division 5 i överlägsen stil och nu går de in i division 4 2020 som favoriter. Under åren som gått sedan starten har klubben gjort en stor resa, inte bara i seriesystemet, utan också när det kommer till allting runt omkring fotbollen.

– Klubben har blivit mer professionell och organisationen har stärkts. Man ser också på spelarna som kommer hit nu att de kräver lite mer då de har spelat på en högre nivå och vet hur det fungerar i de sammanhangen, säger Ibrahim.

Inför årets säsong har Ariana förstärkt truppen rejält då man plockat in flera välmeriterade spelare och ledare på hög nivå. Detta trots att laget vann division 5 i överlägsen stil och på så sätt borde stått sig ganska väl i divison 4 redan som det var. Ibrahim som var med och förde upp laget i fyran och som nu får tuff konkurrens om speltid är dock bara positiv till alla namn som klubben hämtat in.

– När det finns spelare med hög klass tillgänglig på marknaden så ska man inte tveka på att knyta dessa till sig. Vill verkligen lyfta fram det hårda jobbet från styrelsens sida sedan dag ett. Vi hade säkert klarat det bra även utan alla nyförvärv som kommit in men de spelare som fanns tillgängliga är spelare som man vill ha, så enkelt är det, säger han samtidigt som han är medveten om att det blir tufft att få speltid nu.

– Vi som varit här sedan dag ett håller kanske inte samma klass som nyförvärven men vi vet samtidigt att vi hade varit stjärnspelare om vi gått till någon annan division 4-klubb. Det är lite av den klassen som klubben håller just nu, säger han.

Förutom spelarna som kommit in så har det även blivit en ändring i tränarstaben. Ut går Erol Bekir och in kommer Nesat Spahiu, vad skiljer dessa tränare åt?

– Två olika människor, skulle säga att Bekir är bra på att se helheten medan Spahiu är skicklig när det kommer till hur man kan jobba med varje individ. Spahiu har även koll på att se helheten så det är en bra värvning, en ganska ung tränare med utvecklingspotential som redan varit uppe och tränat Prespa i division 2.

Klubbens mål är att nå allsvenskan på sikt, vad tänker du om det?

– Ingenting är omöjligt, så är det. Man kan inte gå in med det målet och tro att det är en omöjlighet. Vi har fått det inprintat sedan starten och alla som kommer hit vet att vi, inte för att låta kaxig nu men de vet att Ariana är bäst!

Ibrahim har varit med under hela resan för Ariana, nu går 30-åringen mot ytterligare en säsong för de röda.
Foto: Nisar Mirza

På lördag inleder Ariana säsongen borta mot Vellinge FF, ett lag som de stötte på även under fjolåret med blandade resultat.

– Då blev det en förlust och en vinst. Ska dock sägas att matchen då vi förlorade skapade de en och en halv målchans och gjorde två mål medan vi radade upp 15-16 chanser som vi missade.

Känns som ni är storfavoriter på lördag med andra ord?

– Haha, vår inställning är alltid att vi inte är sämre än något annat lag så vi får väl se.

Vilka klubbar gör upp om att ta steget till division 3?

– Har inte så bra koll på klubbarna i serien bortsett oss själva. Det blir Ariana som går upp, sen får de andra lagen göra upp om andraplatsen i serien, haha.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.