Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Nesat Spahiu: “Ariana är en förening som går för vinst i varje match”


Vi har länge väntat på att seriespelet ska dra igång runt om i Skåne. Årets spel blir enkelserie och utan publik.

Idag klockan 13.00 går Ariana FC in i seriespelet då man ställs mot Vellinge FF. Fotbollshörnan har pratat med Arianas tränare Nesat Spahiu inför den kommande säsongen i Div.4 Sydvästra.

– Det känns oerhört kul att dra igång med ”riktig” fotboll igen, vi har tränat på bra och jag tycker truppen svarar bra på pressen som finns runt om föreningen. Finns alltid nerver med i bilden, det är nerverna som gör att man aldrig tappar fokus och just denna premiären är lite speciell med tanke på omständigheterna kring fotbollen.

Serien kommer att spelas som enkelserie, hur ser du på det? 

– Jag tycker inte man ska fokusera alltför mycket på att det är en enkelserie, vi ser framemot utmaningen och kommer göra vårt yttersta för att nå de målen som vi satt upp internt. Jag personligen gillar utmaningen och vet att killarna känner likadant.

Vad tror du kommer bli tuffast med en enkelserie? 

– Jag tror egentligen inte det ska skilja sig så värst mycket om man ser till en ”vanlig” serie. Det tighta matchandet vissa veckor kan vara den stora utmaningen. Å andra sidan så har vi som förening, ledare men framförallt truppen sett framemot detta.

Hur har ni laddat upp inför seriestarten? 

– Vi har kört på med mycket tävlingsmoment på träningarna så killarna ska komma in i rätt stämning annars har det varit som det brukar, mycket taktiskt och intensiva träningar.

Hur har den försenade seriestarten påverkat er? 

– Jag kom in rätt sent i laget, tog över laget i juni månad. Vill berömma min föregående kollega som gjort ett bra jobb innan mig. Man kunde tydligt se att den lååånga försäsongen satt sina spår hos killarna och första veckorna behövde vi jobba med att få tillbaka suget och glädjen för fotbollen. Klart att en sådan period utan matcher påverkar ett lag som är vana vid att spela matcher men jag känner att vi snabbt kom över det och har njutit på varje träning.

Känns det som ni är i form inför starten? 

– Vi har spelat ett par träningsmatcher som gett oss svar på frågorna som vi hade, vi är inne i en bra period och känner att vi skall vara redo för vad som komma skall. Samtidigt så är en premiär alltid oviss, man har inte kunnat scouta motståndarna i den mån som man önskar men finns inga ursäkter för misslyckande.

Om vi kollar på årets serie, vad tror du om era chanser? 

– Vi har satt ett par interna mål med truppen som vi tror vi kan uppnå. Ariana är en förening som går för vinst i varje match, vi har det i vårt DNA, med det sagt så tror jag att alla föreningar har samma tankar. Jag tror vi har goda chanser att uppnå målen.

Vilket lag tror du kommer att sticka ut i år och varför? 

– Jag ska vara ärlig och säga att jag inte haft så bra koll på div 4 fotbollen de senaste åren, om man ska gå efter vad som sägs runt om i Malmö så finns det ett par riktigt bra lag i serien och att detta årets upplaga är kanske den tuffaste på många år. Kan säga att Ariana kan ni räkna med för toppstrid och lag som Limhamn, Åkarps, Klagshamn, Lilla Torg , Trelleborg är lag man alltid ska räkna med för toppstrid.

Om du fick önska dig vad som helst inför höstens drabbningar, vad hade det varit?

– Jag önskar en skadefri trupp, önskar faktiskt samtliga lag det. Det märks tydligt efter våra träningar och matcher att killarna kommer ta mycket stryk iår. Önskar samtliga lag all lycka och må bästa lag vinna.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.