Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Stavros Mpatsiaris: “Det är en tuff fysisk serie med rutinerade och erfarna spelare”


Vi har länge väntat på att seriespelet ska dra igång runt om i Skåne. Årets spel blir enkelserie och utan publik.

Idag klockan 13.00 går Skabersjö IF in i seriespelet då man ställs mot Ystads IF. Fotbollshörnan har pratat med Skabersjös tränare Stavros Mpatsiaris inför den kommande säsongen.

– Inte så jättenervöst faktiskt utan väldigt spännande att äntligen få dra igång seriespelet. Uppehållet har tärt på laget med endast träningar. Motivationen gick ner lite i början av sommaren men nu efter sommaruppehållet så är vi definitivt på rätt väg igen i och med att vi åter får spela träningsmatcher. 

Hur mycket har ni som lag längtat efter detta?

– Väldigt mycket. Nu är det mer allvar i matcherna. Hårdare jobb och närkamper samt att spelet måste sitta i varje match. 

Serien kommer att spelas som enkelserie, hur ser du på det?

– Här tycker jag att förbundet hade kunnat göra annorlunda. Man hade kunnat lägga en tätare dubbelserie med två matcher i juni när vi väl fick börja spela igen samt resten på hösten. Kvalmatcher skulle kunna läggas i november på konstgräs. På den här nivån är matchspel jätteviktigt för att hålla spelarna sugna. 

Vad tror du kommer bli tuffast med en enkelserie?

– I och med att matcherna är få så har man som tränare inte samma möjlighet att rotera truppen så de yngre spelarna får ännu fler chanser. Vi har ett ungt lag som behöver erfarenheten för att utvecklas. Vi får helt enkelt göra vårt bästa utifrån förutsättningarna. En hel del av de yngre spelarna står och knackar på dörren till A-lagsspel men erfarenhet är väldigt viktig när matcherna är få och varje poäng kommer att betyda mer. 

Hur har ni laddat upp inför seriestarten?

– Träningar och träningsmatcher. 

Hur har den försenade seriestarten påverkat er?

– Som jag nämnde tidigare så gick motivationen ner något i takt med uppehållets gång men vi är på gång igen. Bättre sent än aldrig alla dagar i veckan. 

Känns det som ni är i form inför starten?

– Ja det tycker jag. Vi har blandat och spelat alla spelarna i de olika träningsmatcherna vilket är bra. Viktigt att alla spelare får testa på bra motstånd snarare än resultatbaserat i träningsmatcher.  

Om vi kollar på årets serie, vad tror du om era chanser?

– Vårt mål sen början av säsongen har varit att spela in de yngre spelare som har varit mogna för det. En del har tagit klivet och en del kommer ta klivet, om inte i höst så redan till nästa säsong. Givetvis är målet att stanna kvar i division 5. Lyckas vi med det och de yngre spelarna fortsätter att utvecklas så kommer vi ha ett framtidslag som är ännu vassare i kombination med de spelarna som är rutinerade idag. Föreningens framtidsplan är tydlig och bra. Kvalité finns för framtiden. 

Vilket lag tror du kommer att sticka ut i år och varför

– Vi har ett par stabila lag i serien som har legat i division 4-5 de senaste åren. Det är en tuff fysisk serie med rutinerade och erfarna spelare i många lag. En del lag har satsat för att gå upp. Svårt att säga vem som kommer att sticka ut. Det kommer bli flera tuffa drabbningar. 

Om du fick önska dig vad som helst inför höstens drabbningar, vad hade det varit?

– Tyvärr så omkom en av våra spelare i maj månad vilket har tagit hårt på både förening, tränarstab och spelare. Jag hade bytt ut vad som helst för att ha honom kvar i livet. 

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.