Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Cristian Muscalu: “Vi förväntar inte oss några häftiga resultat då vi är nya i spelet”


Vi har länge väntat på att seriespelet ska dra igång runt om i Skåne. Årets spel blir enkelserie och utan publik.

Idag klockan 14.00 går Örnar FK Landskrona in i seriespelet då man ställs mot Ekeby GIF. Fotbollshörnan har pratat med Örnar FK Landskrona ordförande Cristian Muscalu inför den kommande säsongen.

– Vi längtar något oerhört, speciellt eftersom vi är ett nytt lag och det är vårt första seriespel.

Hur mycket har ni som lag längtat efter detta?

– Vi har längtat efter detta sedan vi startade föreningen i höst 2019, men redan i vår började längtan kännas av allt mer och mer då det började närma sig seriepremiären.

Serien kommer att spelas som enkelserie, hur ser du på det?

– Med tanke på omständigheterna med covid-19 anser jag att det var det bästa valet.

Vad tror du kommer bli tuffast med en enkelserie?

– Utifrån mitt perspektiv anser jag inte att det kommer bli något tufft med enkelserie därför att jag inte tror att det blir någon större skillnad ifall vi spelar en istället för två omgångar. Dessutom är hälsa det viktigaste och ifall vi behöver spela enkelserie för att upprätthålla god hälsa för alla spelare och åskådare så får det bli så.

Hur har ni laddat upp inför seriestarten?

– Vi tränar veckovis och spelar vänskapsmatcher sedan 14 juni så att vi håller oss i form och redo för seriestart.

Hur har den försenade seriestarten påverkat er?

– Det blev ingen större påverkan för oss som ny förening då vi inte behövde betala av några löner eller andra utgifter i större utsträckning. Vi limiterade oss till det vi hade och höll vår ekonomiska tillstånd i gott skick så att vi inte drabbas i nära framtid av ekonomiska problem.

Känns det som ni är i form inför starten?

– Ja, jag anser att vi är redo för start, men vi får se hur det resulterar under seriespelets gång.Om vi kollar på årets serie, vad tror du om era chanser?
Som ny förening har vi inte några större förväntningar för att vara ärlig. I år handlar det mycket om att testa sig fram, känna av isen om hur det är att spela i seriespel osv. Vi förväntar inte oss några häftiga resultat då vi är nya i spelet men vi hoppas inte heller att vi gör bort oss.

Vilket lag tror du kommer att sticka ut i år och varför?

– Personligen tror jag att Vallåkra IF kommer göra det. Jag har sett hur bra de är på plan och har följt dem i DM och de verkar vara ett komplett lag med mycket potential och jag tror att de kommer använda denna potential på ett mycket bra sätt i årets seriespel.

Om du fick önska dig vad som helst inför höstens drabbningar, vad hade det varit?

– Jag har inte några stora önskningar mer än att vi som lag utvecklas kontinuerligt och utvecklar stor potential under seriespelets gång.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.