Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Nicklas Nilsson: “Jag tror att Teckomatorp vinner serien relativt enkelt “


Vi har länge väntat på att seriespelet ska dra igång runt om i Skåne. Årets spel blir enkelserie och utan publik.

Idag klockan 15.00 går Furulunds IK in i seriespelet då man ställs mot Höörs IS. Fotbollshörnan har pratat med Furulunds tränare Nicklas Nilsson inför den kommande säsongen i Div.5 Västra.

– Nerverna har jag under kontroll än så länge. Brukar inte vara förrän på matchdagen det rör runt lite i magen. Det viktigaste är att grabbarna har koll på sina.

Hur mycket har ni som lag längtat efter detta? 

– Skall bli både kul och inspirerande att äntligen få spela tävlingsmatcher igen. Vi har ju helt förståeligt väntat på detta sedan i april månad. Bara att hoppas alla inblandade både på och utanför planen tar sitt ansvar i denna pandemin. 

Serien kommer att spelas som enkelserie, hur ser du på det?

– Att det blir en enkelserie gör ju serien betydligt öppnare och varje inspelad poäng nu i starten blir viktiga. Tror inte man har råd med för många poängtapp om du skall vara med på övre halvan. Så både det fysiska och det mentala kommer vara en viktig del nu när det kör igång. 

Hur har ni laddat upp inför seriestarten? 

– Vi har tränat på de sista 5 veckorna och har haft sikten inställt mot seriestarten. Har varit mycket glädje och goa skratt under denna perioden. Något annat speciellt har vi inte hittat på.

Hur har den försenade seriestarten påverkat er? 

– Att det blev en försenad seriestart innebar att spelarna haft ett långt uppehåll från fotbollen under maj och juni månad. Vi valde att ta uppehåll för att motivationen inte fanns när det inte fanns möjlighet för matchspel. Tror det har varit positivt för spelarna. De var ju som kor på ett kosläpp när vi äntligen körde igång igen. Hur det påverkar resultaten får framtiden utvisa.

Känns det som ni är i form inför starten? 

– Det känns som vi är i hyfsad form inför seriestarten både fysiskt och spelmässigt. Men är svårt att veta hur vi är i förhållande till andra lag, då samtliga lag har haft olika upplägg. Har ju också varit svårt att kolla på några andra lag på grund av de restriktioner som finns. 

Om vi kollar på årets serie, vad tror du om era chanser? 

– Men får vi vara skadefria och alla spelare finns tillgängliga för samtliga matcher tror jag vi kommer tillhöra den övre halvan. Vi har en tunn trupp och är därför extra känsliga på bortfall av olika orsaker. Men vi ser positivt på våra chanser och kommer fightas för varje poäng. Men är en otroligt tuff serie vi hamnat i där ett flertal lag har rustat för toppstrid. Men förhoppningsvis kan vi sätta käppar i hjulet för några av dessa lagen.

Vilket lag tror du kommer att sticka ut i år och varför? 

– Jag tror att Teckomatorp vinner serien relativt enkelt om man tittar till vilken spelartrupp de förfogar över. Bred trupp med många klass spelare som bidrar med en hög högsta nivå. Sen är där ett flertal lag som kommer fightas om de kvalplatser som finns. Tror det kommer bli tight och det är tillfälligheter som kommer avgöra. Finns ju ett stort antal lag i serien som har bra spelartrupper och som garanterat kommer tillhöra toppstriden. 

Om du fick önska dig vad som helst inför höstens drabbningar, vad hade det varit?

– Får man önska sig något speciellt är det väl att poängen kommer ramla in med jämna mellanrum och att jag får ha en skade och sjukdomsfri trupp att förvalta över under samtliga matcher. 

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.