Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Rahmani efter derbysegern mot Rosengård: “Kom ut som en energibomb, redo för krig”

Foto: Stefan Robért

Foto: Stefan Robért


Rassa Rahmani var en av spelarna i BK Olympic som under fjolåret var kvalspel ifrån att nå division 1. Nu har laget gjort sin första seriematch för säsongen i division 2 och Rahmanis lag vann premiären mot Malmörivalen FC Rosengård med 2-0. Ett resultat som speglade matchbilden menar den karismatiske mittfältaren när vi når honom dagen efter vinsten.

– Vi hade bra koll på hur Rosengård spelade och visste exakt hur vi skulle ta oss an uppgiften. När matchen sätter igång kommer vi ut som en energibomb. Vi kör över Rosengård totalt under första halvlek som jag ser det. Vi gör 1-0 tidigt in i matchen och sen kommer 2-0 i 35:e. På det stora hela en väl genomförd första halvlek och match från vår del.

Du får göra ett av målen, berätta lite om det?

– Jag får bollen av Geronimo Balint på vänsterkanten och har deras högerback emot mig. Väljer att utmana honom och gå inåt i banan, därefter väggspelar jag med Aron och får bollen strax utanför straffområdet, tar emot den, lägger den tillrätta och placerar den i bortre, säger han och berättar om känslan.

– Riktigt skönt att få göra ett premiärmål. Lite roligt var att när jag gjort målet hörde jag min bror slå mot staketet utanför planen, visste inte han skulle vara där så då fick jag fira målet med honom och kompisarna, det var en härlig känsla!

Mycket publik på plats trots restriktioner och rekommendationer om 50-talet åskådare?

– Nej, publiken var inte inne på arenan men en hel del åskådare följde matchen vid staketet. De som var på plats inne på arenan var folk från juniorlaget och lite så, annars var det lugnt på området. Vid staketet var det dock bra med publik.

Rahmani njöt av att äntligen spela tävlingsmatch igen. Kroppen tog dock mer stryk än vad han räknade med. Redan efter en halvlek var han helt slut.

– Man har inte uppe matchflåset än och efter första halvlek kunde jag knappt jogga. Då fick man bromsa lite och ta det defensiva jobbet i första hand. Många spelare kände nog likadant och efter 2-0 handlade det mest om att dra ner tempot för vår del.

I våras sa Rahmani att en enkelserie skulle bli lite som ett lotteri, en vinst i premiären gör därmed att chansen till vinst i fotbollslotteriet ökar för Olympics del.

– Ja faktiskt, det var en jätteviktig vinst. Hade vi fått ett bakslag i premiären hade vi fått jobba i uppförsbacke direkt.

Du trodde inte heller att serien skulle bli av men nu är den här. Vad har du saknat mest från tävlingsspelet?

– Känslan av mängden adrenalin och puls har man saknat. Det får man inte alls på samma sätt under en träningsmatch. Då kan det bli att man är lite slapp i förberedelserna, mycket byten under matchen och så vidare, berättar Rahmani och utvecklar hur stämningen var i omklädningsrummet inför premiärmatchen.

– Innan vi klev ut på plan var hela truppen redo för krig. Vår tränare hade verkligen präntat in det i våra huvuden så alla var verkligen redo att ge allt därute. Vi var som en energibomb, redo att explodera.

Trots att Olympic var favoriter enligt spelbolagen menar Rahmani att laget var något av en underdog i mötet mot Rosengård men i och med vinsten har laget visat att de ska tas på allvar även i år.

– Snacket som varit är att Rosengård ska promenera hem tvåan. Nu i och med segern mot dom tror jag att vi kommer bli ett lag som folk kommer räkna med framöver. Det bevisar att Olympic är här för att vinna och det är målet också.

Nästa motstånd för Olympic blir Vinbergs IF, även det på hemmaplan. Rahmani har ingen vidare koll på motståndet men det blir inte tal om någon underskattning från lagets sida.

– Har lite dålig koll på Vinberg men det är inget lag vi underskattar på något sätt. Hemma är vi väldigt starka så det gäller att gå ut och göra jobbet och gå för tre poäng. Det är viktigast av allt!

…och så ett nytt mål från Rassa…

– Vi får se, det viktigaste är att vi vinner, om jag gör mål är det bara en bonus!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.