Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Carl Björk lånas in till Trelleborgs FF


Carl Björk ansluter till Trelleborgs FF på lån från IFK Norrköping. Låneavtalet för spelaren sträcker sig över säsongen 2020.

Carl Björks moderklubb är IFK Holmsund/Sandviks IK men redan i ung ålder lämnade han Umeå för att flytta till Norrköping. Björk som är född 2000 hade redan då, 2016, debuterat för Umeå FC i Division 1. Carl Björk har under 2020 deltagit i 4 allsvenska matcher och 3 cupmatcher för IFK Norrköping och under vårens gruppspel i Svenska Cupen gjorde Björk två mål.

– Det känns jättekul att få komma till Trelleborg och TFF för att få spela i Superettan. Jag har haft en bra säsong hittills men det är hård konkurrens i IFK Norrköping och jag ser fram emot att få möjlighet till mer speltid, säger Carl Björk.

– Jag kan spela både som ytter och anfallare och ser mig själv som en stark och snabb spelare som är bra både i djupled och med boll. Allround är nog ett ord man kan använda för att beskriva mig på ett bra sätt.

Huvudtränare Kristian Haynes är nöjd med tillskottet.
– Den senaste tiden har vi tittat på att förstärka truppen och att kunna låna in Carl Björk som både kan spela forward och på en kant får man se som bra timing. Det är en spelare som har meriter från allsvenskt spel den här säsongen och vi ser det som viktigt att både bredda truppen och öka konkurrensen nu när vi har det tuffa spelschema vi har.

– Carl Björk har både fart och fysik samtidigt som han kan vara ett hot både framför och bakom en backlinje vilket vi ser som viktiga egenskaper hos en offensiv spelare som ansluter till vår trupp.

Text och bild: Trelleborgs FF

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.