Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Richard Ringhov: “Att gå till Svenska cupens andra omgång är en av årets målsättningar”


Torns IF har haft ett litet uppehåll från både seriespel och träningar. Ikväll ställs man mot Kristianstad FC i Svenska cupens första omgång.

Ringhov har laddat upp inför höstens tuffa spelschema genom en vecka på Öland.

– Den har nog varit lik många andras. Kort och annorlunda jämfört med andra år. Dock har jag fått en vecka på Öland vilket var kanon. Vädret är ju alltid bra där.

Hur vill du summera era första nio matcher?

– Nöjd. Man kan alltid prata hit och dit om några poäng men det jämnar ut sig i längden. Vi jobbade stenhårt för att få en trygghet i form av poäng så vi skulle kunna lägga grunden för en intressant höst och det tycker jag vi lyckats med. Sedan är vi väl medvetna om att det kan svänga snabbt så det gäller att jobba stenhårt vecka ut och vecka in. 

Ni är det lag som har släppt in näst minst mål, är det ett skönt kvitto att ha med sig inför höstens tajta schema?

– Det ger alltid en extra trygghet att släppa in lite mål. Vi har varit noggranna i vårt sätt att försvara oss. Vi har gått tillbaka lite till att försvara oss på ett klokt och bra sätt och det kan man säga att vi lyckats med. Vi bjuder på väldigt få målchanser och just det att spela ett enkelt, kompromisslöst försvarsspel har resulterat i enbart sex insläppta mål på nio matcher.

Ikväll ställs man mot Kristianstad FC i Svenska Cupens första omgång. En match som kommer att spelas på bortaplan.

– Att vi de senaste åtta åren hare vi kvalificerat oss till andra omgången sju gånger och detta vill vi absolut fortsätta med. Att gå till Svenska cupens andra omgång är en av årets målsättningar. 

Hur mycket vet du om Kristianstad FC sedan tidigare?

– Vet ju sedan i fjol men de har ju nästan ett helt nytt lag. Många unga, hungriga spelare men som alltid så har vi koll på vår motståndare. Blir man överraskad är man inte tillräckligt förberedd. 

Om vi kollar på matchbilden, vad tror du om den?

– Svår att säga något om men det när det gäller oss själva vill jag se ett stort och tryggt bollinnehav. Det kravet har jag. Krav är också att spelarna inte har huvudena delvis i Motala utan är 100% närvarande. Vi har bara denna matchen att komma igång inför seriestarten så det är full fart direkt.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.