Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Skånes FF hänvisar till polisen om publikrestriktioner inte följs: “Vi kommer inte agera”


Under helgen spelades det premiärer i Skånes Fotbollsförbunds serier och trots rekommendationer om 50-talet åskådare så kunde man på sina håll se tendenser på att fler åskådare än så tittade in på matcherna. För en fotbollsfrälst är det enkelt att förstå. Fint väder, grönt gräs och premiär gör det väldigt svårt att undvika en fotbollsplan. Vi kontaktade Skånes FF för att höra lite kring vad som gäller i publikfrågan och vad som händer om klubbar bryter mot regeringens lagstadgad om 50-talet åskådare.

– Detta är en fråga som engagerar många. Av olika anledningar är det inte helt lätt för föreningarna att hantera publikfria matcher. Regeringen har lagstadgad om 50 personer men då vi på förbundet ser en svårighet för föreningarna att göra denna begränsning så är vår rekommendation att matcher genomförs utan publik, säger Skånes FF:s VD Peter Ekvall och utvecklar.

– Vi har informerat föreningarna via föreningsbrev med information om publikfritt och även tagit fram en affisch som föreningarna kan anslå vid sina idrottsplatser. Skånes FF kommer inte att agera i de fall publik släpps in på matcher. Det är varje förenings ansvar. Skulle antalet åskådare överstiga 50 personer så är det ett polisiärt ärende då det är polismyndighetens uppgift att kontrollera efterlevnad av FHM riktlinjer.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.