Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Billy Magnusson: “En typisk cupmatch mot ett bra och taggat Rosengård”

Foto: Nisse Nilsson - www.nissenilsson.com


Landskrona BoIS tog sig vidare till den andra omgången av Svenska Cupen när man under tisdagskvällen besegrade FC Rosengård med 2-1 efter förlängning.

I den 84:e minuten tog BoIS ledningen i matchen när Viktor Wihlstrand satte 0-1. Men väl i den 90:e minuten kvitterade Rosengård när Zia Sakirovski placerade in 1-1. Matchvinnare blev William Kvist som avgjorde i den 118:e minuten och sköt BoIS vidare i cupen.

– En typisk cupmatch mot ett bra och taggat Rosengård. Jag tycker att i det stora hela gör vi en ok prestation, dock önskar jag att vi skulle varit mer hotande och varierande sista tredjedelen. Vi skapar dock ett antal hundraprocentiga målchanser under framförallt andra halvlek som vi tyvärr missar, eller rättare sagt deras målvakt Kevin Alin räddar. Ju längre matchen går och ställningen fortfarande är 0-0 så växer alltid energin och tron hos motståndarna, vilket vilket många lett till att man förlorat en sådan match. Jag är därför väldigt nöjd med att vi vinner denna match som den utvecklas, säger BoIS tränare Billy Magnusson om matchen.

Linus Olsson fick lämna i den 80:e minuten pga skada, hur är det med honom nu?

– Han fick en smäll på knäet som gjorde att han behövde byta. Efter dagens undersökning konstaterades att det rör sig om en blödning, som gör att han ev missar matchen söndag. Dock inget långvarigt.

Om vi blickar framåt i seriespelet så är det match på söndag mot Linköping, tankar inför den matchen?

– Det kommer bli en tuff match på deras konstgräs. De är ett lag som består av många individuellt skickliga spelare som vill ha mycket boll. De tillhör ju precis som vi ett av de topptippade lagen i serien

Hur mycket vet du om Linköping sedan tidigare?

– Jag har givetvis sett ett antal av deras matcher och som jag skrev ovan är det som består av många individuellt skickliga spelare som vill ha mycket boll.

Vad tror du om matchbilden i Linköping?

– Jag tror att det blir en matchbild där bägge lagen vill ha mycket boll och därigenom kontrollera spelet. Min erfarenhet är att matcher mellan två sådana lag oftast skiftar vilket lag som har initiativet och det viktigaste är att man som lag är noggrann och har tålamod i de perioder man har lite mindre boll.

Hur lägger ni upp veckan?

– Idag onsdag blir det ju ett återhämtningspass för de som spelade mycket igår. Vi är sedan lediga på torsdag, för att sedan med start på fredag fokusera på Linköpingsmatchen.

Ni har spelat nio matcher i Ettan Södra, hur vill du summera första delen av seriespelet?

– I det stora hela är vi nöjda, vi har tagit 18 poäng och är med i toppen. Med undantag av andra halvlek i premiären, samt andra halvlek mot Värnamo och sista 15 min mot Lund är vi nöjda.

Är du nöjd med ert spel, eller är det något som du känner saknas?

– Vi har släppt in lite för mycket mål utifrån hur matchbilderna har sett ut, dock har vi förutom de sista matcherna innan uppehållet gjort mycket mål vilket är glädjande.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.