Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Förre HIF-spelaren stekhet för Hittarp i premiären: “Skönt att målet kom tidigt”

Foto: Linda Carlsson

Foto: Linda Carlsson


Teddy Bermudez var en av flera spelare med förflutet i Helsingborgs IF ungdomsled som valde att gå till Hittarp inför årets säsong. För Bermudez del verkar det ha varit helt rätt steg, han stod nämligen för två mål i premiären när Hittarp besegrade Klippan med hela 6-0. Spelförhållandena var dock inte helt optimala menar anfallaren.

– Det var väldigt varmt och torrt i gräset vilket gjorde det svårt att rulla boll, det var trögt så det var en väldigt svårspelad match. Vi gjorde ändå det vi skulle men absolut inte mer än så, säger han och utvecklar.

– Kändes bra för egen del att första målet kom tidigt så kunde man slappna av lite sen. I övrigt känner jag att vi har mycket mer att ge än det vi visade i premiären.

Du gör din första säsongen i seniorsammanhang. Vad har varit största omställningen från ungdomsfotbollen?

– Jag skulle säga att det är den fysiska biten, tyckte det gick snabbare förra året när jag spelade i u-19 för Helsingborgs IF. Nu när man möter större spelare gäller det att vara lite smartare på planen.

I Hittarps IK tränas Bermudez numera av en tidigare Premier League-spelare och landslagsman. Erik Edman tog över som huvudtränare inför årets säsong och på frågan om vad man kan lära sig av en före detta landslagsspelare svarar anfallaren med en motfråga.

– Vad kan man inte lära sig? Nej, men det är väl så att när han snackar så lyssnar man verkligen. Han vet vad han pratar om och då blir man extra uppmärksam och tar till sig allt.

Vad kan du säga om Edman som tränare?

– Han är en av de bästa tränare jag haft. Träningsnivån är väldigt hög vilket är något han eftersträvar. Edman ställer höga krav på sina spelare och är väldigt seriös i det han gör vilket jag uppskattar.

Händer det att du frågar honom saker om kost, träning osv för att få tips? Han borde ju veta vad som krävs för att nå toppen…

– Mycket frågor handlar om fotbollen på plan men Edman är öppen för alla frågor och upprepar ofta att om man har några frågor är det bara att snacka med honom. Han är lätt att prata med om allting egentligen.

Skadebekymmer satte stopp för fortsatt spel i Helsingborgs IF

Bermudez tillhörde Helsingborgs IF:s u-19 lag förra säsongen och när den väl var över så var det antingen fortsatt spel i klubbens a-lag eller att lämna som gällde. Tidigare har det funnits möjligheter att spela för HIF Akademi men då den satsningen lades ner 2017 var nu ända hoppet att stanna ett kontrakt med a-laget. Skadebekymmer satte dock käppar i hjulet för Bermudez del.

– Min sista säsongen i HIF blev tyvärr inte som jag tänkt mig då jag hade mycket skadebekymmer. I och med dessa skador fanns det inte tillräckligt för klubben att gå på för att jag skulle kunna ta klivet upp till a-laget.

Talangfulle Filip Sjöberg lämnade Helsingborgs IF precis. Du och flertalet andra har gått till diverse klubbar. Tycker du att klubben hanterat sina yngre spelare på rätt sätt?

– Vet inte riktigt, klubben har haft en tendens att köpa in spelare i stället för att satsa på sina egna ungdomsspelare. Har väl inga kommentarer kring det mer än att det är som det är och har varit så ett bra tag.

Kanske lett till större framgång att satsa på klubbens egna?

– Det vet man aldrig men man hade kanske kunnat ge det ett försök. Klubben hade nog tjänat lite pengar på det också i slutändan.

Anfallaren Teddy Bermudez med spanska rötter i form av en pappa från landet ska snart fylla 20 år och har hela karriären framför sig. Han drömmer om att nå hela vägen till proffslivet men förstår att det inte kommer ske över en natt.

– Målet är att bli fotbollsproffs så klart. Jag tar en säsong i taget nu så får vi se var man hamnar. Just nu är jag här i Hittarp och trivs bra så nu ska vi förhoppningsvis lyckas ta oss upp till division 2 i år.

Om vi blickar fem år framåt, var har vi då Bermudez på fotbollskartan?

– Förhoppningsvis spelar man på hög nivå, vågar inte säga var men högre nivå än division 3 är målet i alla fall.

Finns det fortfarande en chans att du spelar i Helsingborgs IF senare i karriären eller är den dörren stängd nu?

– Jag har inget otalt med HIF så absolut skulle det vara en möjlighet. När jag spelade i klubben hade jag aldrig problem med ledarstaben eller någon runt omkring. Det var inga bad feelings när jag lämnade.

Nästa match för Hittarp är på lördag hemma mot Vejby IF klockan 12, då räknar Bermudez med att finnas med i målprotokollet på nytt.

– Ja absolut!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.