Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Kalle Johnsson om bragdinsatsen mot United och framtiden


Kalle Johnsson stod för en bragdartad insats under gårdagens Europa Leauge-kvartsfinal mot Manchester United och det krävdes till slut en straff för Premier League-jätten för att få hål på den svenska landslagsmålvakten. Insatsen väckte reaktioner inte bara här hemma utan även på kontinenten då Johnsson uppmärksammades stort i brittisk press och fotbollsprofiler som Gary Lineker, Cesc Fabregas och Phil Neville var några som utryckte sitt beröm till den svenske keepern. Fabregas var övertygad om att Johnsson gjort sin bästa match i karriären.

Fotbollshörnan fick tag på Johnsson dagen efter bragdinsatsen och det visar sig att det finns ytterligare en Johnsson som inlett en möjlig proffskarriär.

– Sonen gör sin första fotbollsträning här i Danmark i detta nu, han har testat vid något tillfälle i Sverige också. Det är härligt att följa honom.

Kalle Johnsson fick inte mycket sömn i kroppen efter gårdagens holmgång som Manchester United vann efter förlängning med 1-0 och han medger att det känns i kroppen nu. Målvakten Johnsson har inte missat reaktionerna på Twitter från fotbollsprofiler runt om i Europa.

– Kul att det var folk som la märke till en. Har haft ett par matcher utöver den igår som jag varit riktigt nöjd med. Det har varit några matcher mot PSG och Lyon under min tid i Guingamp där jag också presterat på topp. Tittar man på antalet räddningar så tar nog matchen igår priset dock. Det var i alla fall en av mina bästa matcher i karriären.

Om Johnsson insats var enorm så fanns det en annan spelare i FCK som även han stod för en makalös match. Mittfältaren Rasmus Falk överglänste Pogba och Bruno på mitten och det kändes som han gjorde vad han vill på planen. Johnsson är nu orolig att mittfältsstjärnan kan komma att lämna Köpenhamn.

– FCK hoppas få behålla honom så klart men det ryktas om att många klubbar fått upp ögonen för honom nu. Han är född 92 så han är inte purung men han har säkert ett par år utomlands om han vill det.

Du själv lämnade Guingamp för spel i FC Köpenhamn och i samband med det var det snack om att även brittiska klubbar var intresserade. Känns som att den här matchen gör att det intresset borde intensifieras….

– Det är alltid en fråga om efterfrågan på målvakter, det krävs lite ruljans för att det ska hända saker. Att man gör bra ifrån sig i en match som igår lär väl inte försämra mina möjligheter i alla fall. Lär inte ha varit många brittiska scouter som missade Europa League-kvartsfinalen igår.

Är du sugen på ytterligare ett äventyr på den stora scenen eller är känslan att spela i FC Köpenhamn och ha nära släkt och vänner viktigare?

– Beror på, vi vill gärna utomlands igen så får vi se när det blir. Jag har tre år kvar på kontraktet här i FCK. Ploppar det upp något får man ta ställning till det då. Nu blir det mest fokus på att ha lite semester och komma heltaggad till den nya säsongen som snart drar igång.

Hur lång semester blir det?

– Nästa träning är den 24:e augusti så lite mindre än två veckor blir det nu så det ska bli skönt. Blir att åka hem till Sverige och träffa släkt och vänner som man inte haft möjlighet att träffa på ett tag nu. När man väl är ledig blir det ofta ett packat schema så att man hinner träffa alla så det blir intensivt men trevligt.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.