Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Christoffer Levi om femmålsshowen, skadorna och skodoping

Foto: Lilla Torgs FF

Foto: Lilla Torgs FF


Christoffer Levi hade lekstuga under helgens spel i division 4 för Lilla Torgs FF när laget krossade Kosova med siffrorna 7-1. Trots att den nyskolade anfallaren inledde matchen på bänken lyckades han med en bedrift som är få förunnad fotbollsspelare. Den att göra fem mål i en och samma match. Att Levi dessutom gjorde sina fem mål inom loppet av 19 minuter gör inte bedriften mindre imponerande direkt.

– Jag hade en dag då allt satt och ville ha bollen konstant. Alla lagkamrater hade spelat i 30-gradig värme i 60 minuter och pallade inte riktigt gå framåt medan jag som kom in efter dryga 60 minuter kände att jag ville göra fler mål. Kosova var dessutom en man mindre efter att ha fått en utvisning i första halvlek, säger Levi och beskriver känslan av att spela match igen.

– Man är över 30 år nu men man känner sig fortfarande som ett litet barn igen när det vankas match!

Många matcher har det inte blivit för Levi de senaste säsongerna. Bortsett fjolåret med Limhams FF i division 4 där han spelade i stort sett samtliga har han innan dess varit ständigt skadeförföljd. Det har hänt att flera klubbar han kommit till sagt att de köpt grisen i säcken då han kort efter att ha kommit dit dragit på sig skada efter skada. Skadorna var också den stora anledningen till att han inför 2019 års säsong valde att trappa ner från spel på division 1-nivå till division 4.

Christoffer Levi under sin tid i Lunds BK, en klubb han tillhörde under 2018 då laget spelade i division 1.
Foto: Lola Nilsson

– Senast var det knäet som spökade, tidigare har det varit mycket baksidor och ljumskar som krånglat. En skada i sista matchen för Limhamns FF förra säsongen har hållit mig borta från matchspel länge och den matchen var i september 2019 så det är ett tag sedan, säger han och utvecklar.

– Jag sköt mig själv i foten genom att ta lite för många smärtstillande där vilket gjorde att min ljumske gick rätt åt helvete. Har därför inte tränat på hela vintern och inte kunnat springa fram till april. Sen nu innan serien skulle dra igång så skadade jag mig igen innan första matchen då jag åkte på en lårkaka som gjorde att hela knäet låste sig. Så jag har spelat en halvlek sedan september 2019 innan jag kom in efter drygt 60 minuter mot Kosova och har inte heller kunnat tränat fullt ut senaste veckorna.

Du kanske ska köra Romario-stuket framöver dvs komma ner och lattja lite på träning för att sedan leverera på match i stället?

– Ja, jag vet inte om kroppen klarar av tre träningar i veckan ens så det kanske är melodin för mig!

Tränaren borde vara nöjd med ett pass i veckan om man gör fem mål per match?

– Ja, han vill nog gärna ha mig hel och jag var lite orolig att han inte skulle sätta in mig mot Kosova då vi ledde matchen men så här i efterhand är jag väldigt glad att han gjorde det ändå.

Hur firade du gårdagens bravad?

– Det blev någon öl på stranden med grabbarna i laget så det var en kanonkväll.

Inte avundsjuk på brorsans framgång

När namnet Levi kommer upp i flödet tänker nog många spontant på Jonathan Levi, Christoffers yngre bror som tillhör allsvenska IFK Norrköping. Sanningen är dock att Christoffer enligt deras pappa var en större talang. Han tog dock inte fotbollen på lika stort allvar som brorsan.

– Jag var inte riktigt lika seriös som honom och även om man har talang måste man ha psyket med sig för att nå eliten vilket han verkligen haft. Många frågar mig idag om jag inte är avundsjuk på hans framgång men det är jag absolut inte, snarare tvärtom. Det är så jävla rätt att han kommit så här långt för han har verkligen gett allt för att nå dit han är, säger Christoffer Levi och utvecklar mer i detalj vad begrepp seriös innebär när det kommer till fotboll.

– Det kan vara en sådan sak som kosten. Brorsan gör till och med speciella dieter. Det är inte mycket han äter, haha. Tänkte jag skulle bjuda på grillat när de mötte Malmö FF men sanningen är att han inte skulle kunna äta något som jag serverade. Det är alltid specialgrejer för honom.

Ingen bea för Jonathan alltså?

– Nej, absolut ingen bea och inte pommes heller.

Tradigt liv ju…

– Ja, han har det ganska tradigt när det kommer till matbiten, det är mycket han missar. Samtidigt har det givit honom jättemycket och jag är sjukt imponerad av hans resa. Man ångrar lite själv att man inte tog fotbollen på tillräckligt stort allvar i unga dagar, det gör man absolut.

En trevlig sak med att ha en brorsa som spelat proffsfotboll är skorna som Christoffer tar över när brorsan lirat några matcher.

– Han fixar skor åt mig då jag haft problem med den biten på grund av mina “Kalle Anka-fötter”. Jag får ont och det blöder ur fötterna då jag inte hittat tillräckligt breda skor innan. Inför matchen i lördags hade jag dock precis fått ett par skor av honom som redan var uttöjda väldigt mycket och som var i skinn. Efter matchen fick det bli ett sms till brorsan med orden “tack för dojjorna, de levererade fem mål på 20 minuter”, haha!

Nästan lite fusk att ha allsvenska skor på fötterna…

– Haha, precis, nästan lite doping på det. Skodoping! Har inte kunnat spela med sula tidigare vilket jag gjorde nu. Tidigare har jag varit tvungen att dra av sulan för att foten ska få plats i skon, så illa har det varit. Det har funnits tillfällen då jag fått byta tre skor på en och samma träning.

Stekheta skor som gjorde fem mål mot Kosova
Foto: Privat

Har gett upp drömmen om proffsspel

När Christoffer Levi lämnade Lunds BK i division 1 2018 för spel i Limhamns FF i division 4 under 2019 var det ett sätt att lägga ner drömmen om en möjlig elitkarriär. Det säger han idag med en viss tveksamhet i rösten och även om elitdrömmen kanske är borta så finns kvalitéerna kvar än.

– Man har fortfarande mycket boll i sig och jag har ofta levt på min löpkapacitet och mitt tillslag. De egenskaperna sitter fortfarande i och det gör att man kan blixtra till lite från ingenstans. Kroppen har dock fått ta en del smällar och ett tag var jag nära att sluta på grund av det. Känslan av att ha varit skadad, komma tillbaka och sen dra på sig en ny skada direkt därpå, den är väldigt tung alltså. Många gånger har man spelat halvskadad och då har andra delar av kroppen tagit skada då de har belastats annorlunda. Allt är sammankopplat på något vis, säger han och fortsätter.

– Jag valde att gå ner till division 4 för att jag kände på mig att det skulle bli riktigt kul och visste också att jag skulle spela tillsammans med spelare med fin spelförståelse. Gillar spelare som nästan är bättre utan boll än med.

När man kommer från flertalet säsonger på division 1-2 nivå, kan det inte vara frustrerande då att spela i division 4 där tempot inte är lika högt och där fotbollen inte tas på samma allvar?

– Kände att träningarna skulle bli lite sega när jag gick ner till division 4 men nu här i Lilla Torg går alla in helhjärtat på träningspassen. Man krigar för varandra och vi har en go sammanhållning. Vad är det man säger, delad glädje är dubbel glädje. Sen finns det stunder av frustration också så klart men framför allt är det roligt.

BK Flagg härnäst, Levi hoppas på fortsatt målshow

Efter att ha gjort fem mål på sina inledande knappa 30 minuter i seriespelet undrar man ju hur många mål det kan bli när han väl får starta.

– Jag hoppas att fortsätta ösa in mål. Nu väntar Flagg härnäst vilket blir en fin match. Har ingen direkt koll på Flagg men såg att de vann mot Åkarp och spelade lika mot Kvarnby vilket även vi gjorde så det kommer bli tufft.

Kanske inte blir fem mål där från din sida?

– Vi får väl se, det är inte ens säkert jag startar. Det gjorde jag ju inte nu i lördags. Bara vi vinner så att vi hänger på. Alla matcher är extra viktiga i och med enkelserien och det gör dom extra roliga att spela eftersom de betyder så mycket.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.