Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Petersson inför Skånederbyt mot Torn: “Förväntar mig tillknäppt tillställning som vi går segrande ur”


André Petersson som tidigare var assisterande tränare till Mattias Lindström har nu fått ta över huvudansvaret i Eskilsminne sedan Lindström fick lämna posten efter en tung säsongsinledning. I sin första match som tränare spelade Eskils oavgjort 2-2 mot jumbon Karlskrona. Petersson är trots poängtappet där nöjd med vissa delar av insatsen.

– Jag är nöjd med vissa delar av vår insats mot Karlskrona. Att komma tillbaka från ett 2-0 underläge är styrka. Vi gör en bra andrahalvlek, den bästa för denna säsongen enligt mig och den får vi ta med oss. I första uppträder vi stundtals passivt och naivt vilket försätter oss i ett 2-0 underläge. Ser man till 90 minuter ska vi däremot lämna Karlskrona med tre poäng.

Att sparka Lindström var väl ett tecken på att något behövde förändras på plan, vilka bitar har ni jobbat på sedan du tog över?

– Jag har tillsammans med gruppen belyst fyra fokusområden där vi behöver justera vårt arbetssätt under de avslutande 21 omgångarna. Ett av dessa är vårt attackspel som vi såg effekt av direkt med många skapade farligheter mot Karlskrona. Vi gnuggar vidare för att förflytta oss i dessa processer.

Ni är inne i en tung period, hur gör man som tränare för att lyfta en trupp som kanske inte har det bästa självförtroendet just nu?

– För oss handlar det mycket om att belysa vårt nuläge, kollektivt klargöra nyläget och jobba med positiva beteenden i vardagen för att förflytta oss framåt.

På onsdag väntar Skånederby för Eskilsminne som beger sig till Stångby för möte mot Torns IF. Eskils och Torn är två lag som känner varandra vilket lär påverka matchen menar Petersson.

– Vi och Torn har av historien bra koll på varandra och jag förväntar mig en tillknäppt tillställning som vi går segrande ur. Vi pratar mycket om att ta med oss andra halvlek från Karlskrona och bygga på den mot Torn.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.