Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Richard Ringhov: “Vissa principer i vårt försvarsspel måste bli bättre”

Foto: Lola Nilsson


Ettan Södra rullar vidare och för Torn IF:s del är det ikväll ett Skånederby som gäller. Klockan 19.00 blåser domare Admir Hasanbegovic igång derbyt mot Eskilsminne IF.

– Lika för alla och matcherna duggar tätt men det gäller det att ladda om batterierna ordentligt för man får verkligen ingenting gratis utan man måste börja om inför varje match så man hamnar rätt i tanke och handling, säger Richard Ringhov till Fotbollshörnan.

Det blev oavgjort mot Motala i lördags, hur summerar du den matchen?

– Blandade känslor. En poäng 42 mil hemifrån skulle man ju kunna vara nöjd med men sett till spel och chanser skulle vi vunnit matchen. Men jag kan också erkänna att vi också skulle kunnat förlora.

Vad tar ni med er från den matchen mot matchen mot Eskilsminne?

– Fortsatt bra omställningsspel och att vi skapade flera heta chanser. Med oss tar vi också det som var lite sämre och som nu mot Eskilsminne måste bli bättre och det är vissa principer i vårt försvarsspel som måste bli bättre. Vi har ju varit riktigt bortskämde med ett kliniskt försvarsspel med endast sex insläppta på de första nio matcherna. Nu i lördags så var vi i vissa situationer inte riktigt att känna igen och det måste vi tillbaka till.

Hur mycket vet du om Eskilsminne IF sedan tidigare?

– Mycket. Vi har ju följts åt i många år med många hårda duster. Eskils har ju haft kvar en stomme under lång tid så jag känner väl till dom. Nu har dom ju bytt tränare så det kanske kommer att visa sig på ett eller annat sätt men vi har i vanlig ordning scoutat dom som vi alltid gör med våra motståndare.

Om vi kollar på matchbilden, vad tror du om den?

– Det kan man bara spekulera i. Det lag som har en bra dag kommer säkerligen att ha bollen mest och göra fler mål än motståndaren och det hoppas jag och tror blir vi.

SvFF gick under måndagen ut med nya riktlinjer om publik i lägre serierna, hade det varit skönt och få in lite publik som peppade laget på Tornvallen?

– Givetvis är det samma för oss som alla andra. Vi vill ha publik på våra matcher och det är klart att det hade gått att ordna men det måste väl till ett regelverk som alla kan följa oavsett arena men vi får hoppas på att det snart släpps på restriktionerna. Men hälsan går ju före allt.

Torn är vidare i Svenska cupen, vilken motståndare hade varit drömmen och haft på hemmaplan i nästa omgång?

– Ja för åttonde året i rad så hade det varit kul att sätta check på den med. Jag är kluven. Nu med utebliven publik så vill vi kanske ha ett överkomligt motstånd för att ta oss vidare till gruppspelet men samtidigt är det alltid kul att mäta sig med storlagen. Om publik tillåts så hade det varit en viktig intäktskälla för klubben så då hade ju givetvis ett MFF eller HIF varit att jubla över.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.