Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Brovinius en av hjältarna i bragdvändningen för Össjö: “En av de häftigaste matcherna jag spelat”


Össjö IS har haft en tung start på seriespelet i division 6 där man förlorade sina inledande två matcher. Mycket talade också för att en tredje förlust var på ingång då laget låg under med klara 5-2 mot Torekov med tjugo minuter kvar av matcher. Då reste sig Össjö och gjorde fyra mål under avslutningen. En av hjältarna bakom vändningen heter Martin Brovinius som gjorde målet som innebar 5-4 och även stod för kvitteringen till 5-5.

– Snacka om svängig match. När de gör 5-2 kändes det som en lång uppförsbacke men på något sätt kändes det ändå som att vi inte hade gett upp. Vi skapade chanser och när vi gjorde 5-3 målet fick vi lite hopp om att det kan gå att vända, säger han och fortsätter.

– Kort senare får vi straff efter att en av Torekov-spelarna tar med handen i straffområdet och det leder även till att han blir utvisad. Det kändes självklart för mig att lägga straffen så det gjorde jag och då stod det 5-4 helt plötsligt. Nu fick vi verkligen eld i baken och pressade motståndet hårt och hade många målchanser men bollen ville inte in.

Den hårda pressen skulle dock tillslut ge utdelning. Det skulle dröja till sent in på tilläggstid för bollen att passera mållinjen men då kom inte bara ett utan två mål för Össjö.

– I 95:e minuten fick vi en hörna. Jag vinkar att jag vill ha den vid bakre stolpen och Simon slår den perfekt så det var bara för mig att nicka in den. Det kändes redan som en vinst att komma tillbaka från 5-2 men vi ville ha mer, säger han och utvecklar.

– Vår tränare hade flyttat upp två av våra mittbackar till anfallet. Vi vinner bollen mitt på plan och slår upp den till Jesper som tar emot, vänder och slår in 6-5 och lyckan var total. En av dom häftigaste vinsterna jag varit med om faktiskt!

Ni tillhör division 6, hur skulle du se på kvalitén i serien?

– Det är klart bättre kvalité i division 6 än division 7 som vi är vana vid. Vi har alltid varit underdogs men jag tycker att det känns som vi har något riktigt bra på gång denna säsongen och vi ska göra allt i varje match för att få med oss ett bra resultat.

Ni tillhör seriens bottenlag hittills. Var vinsten senast vändningen?

– Ja, jag tror helt klart att vi fick en nytändning nu efter denna vinsten. Nu har vi visat för andra och oss själva att vi kan vinna och att vi inte ger upp för att vi ligger under.

Du gjorde två mål senast. Hur många blir det i seriespelet tror du?

– Oj, det är svårt att säga men målet är att göra minst ett mål per match i alla fall. Sen får vi se hur det går!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.