Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Padel som jobb, fotboll som hobby- Grossman kan sin sport och konsten att göra mål

Foto: Peter Werner

Foto: Peter Werner


Högaborg har fått en flygande start på division 3 med tre vinster och en förlust på de inledande fyra matcherna. En stor orsak till det är Mac Grossman som gjort fyra mål för Helsingborgslaget. Grossman vill dock hellre lyfta kollektivet än sin egen insats till den fina starten.

– Vi har en tydlig målbild över hur vi vill jobba och alla har tydliga roller i laget men framför allt har vi fått till en god stämning i laget vilket är väldigt viktigt.

Du själv har inlett strålande med fyra mål på fyra matcher trots att du kommer från spel i femman i fjol. Det verkar inte vara någon större utmaning att gå två divisioner upp för dig?

– Mål har alltid varit något som jag varit bra på att göra så det känns bra. Nu i Högaborg har jag ändå inte spelat forward varje match utan även varit yttermittfältare i två av matcherna. Lite olika roller men det har ändå fungerat bra.

Grossman har tidigare spelat fotboll på högre nivå. Dels i division 3 för Alviks IK och även för Lindome, då i division 2. Där drabbades han dock av en skada som gjorde att han valde att satsa på det civila ett tag och mest spelade fotboll för glädjen i division 4 och 5. Det civila ja, anfallaren är nämligen inte bara vass på fotbollsplanen, han är också en driven entreprenör. Grossman har öppnat inte bara ett utan två padelcenter de senaste åren i Halmstad och Växjö. På senare tid har hans anläggningar börjat bli lite mer självgående så då har Grossman kunnat satsa lite mer på fotbollen igen.

– Ja, nu när vi kommit igång ordentligt och har folk på plats så har jag kunnat ta tag i fotbollen ordentligt igen, säger han och berättar om Högaborgs BK som i stort sett har ett helt nytt lag den här säsongen.

– Det är säkert bara tre-fyra spelare som är kvar från fjolåret så sportchefen har jobbat hårt för att bygga om och verkligen tänka nytt.

Grossman spelade en halv säsong med Alviks IK i norra Norrland 2014. Att spela fotboll på division 3-nivå i Skåne respektive Norrland skiljer sig ganska mycket åt. Grossman spelade en halv säsong i norra Norrland och berättar om en tid med mycket resande och fördomar som blev raserade.

– Kvalitén på fotbollen är bättre än många tror, det är mycket konstgräs vilket leder till att det rullas mycket boll längs marken och så. När jag flyttade dit hade jag känslan att det skulle gå väldigt lätt för “de kan ju inte spela fotboll däruppe”, säger han och utvecklar.

– Den bilden var dock fel. Många lag är väldigt fysiskt starka, är noga med förutsättningarna och ger alltid hundra procent.

Antar att det blev en del långa bortamatcher?

– Ja, det var nästan ett halvtidsjobb att spela i Norrland. Det kunde vara 40-60 mil till matcherna så det var lite speciellt. Då är vi lite bortskämda här nere!

Stormöte till helgen

Under helgen väntar ett stormöte för Högaborg när serietvåan Malmö City kommer på besök till Harlyckan. Just nu skiljer det en poäng mellan lagen och en vinst till något av lagen kan betyda mycket för framtiden.

– Varje match blir lite som en final och kommer då ett möte mot ett annat topplag så kan man ju rycka lite. Det lär bli en match med mycket känslor. Har hört att City spelar bra fotboll vilket jag även tycker att vi gör då vi försöker lira längs backen. Kan bli en riktigt fin match på lördag.

Risk för avvaktande spel med tanke på att det kan kosta mycket med en förlust?

– Inte från vårt håll. Vi gör ganska mycket mål och det blir nog att köra på som vanligt. Kan bli lite avvaktande inledningsvis då man känner på varandra men sen blir det full gas.

City har bara två insläppta så här långt. Vad ska ni göra för att få hål på dom?

– Det gäller för oss att vara kreativa på den sista tredjedelen och hitta lösningar. Kan inte avslöja vår gameplan men vi kommer testa oss framåt för att hitta hål, säger Grossman som hoppas kunna förgylla matchen med lite egna mål också.

– Det viktigaste är att laget vinner och inte vem som gör mål men kan man göra tre stycken vore det ju bra!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.