Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Ronald redo att spika igen i toppmatchen- bara två insläppta hittills för Malmö City

Foto: Malmö City

Foto: Malmö City


Om Ronaldo kan göra mål så kan Ronald stoppa dom. Malmö City har nämligen bara släppt in två mål på sina inledande fyra omgångar och Ronald Lubwama har stått i kassen i tre utav dessa. Han menar att en stor del till att City hållit relativt tätt bakåt är balansen i laget.

– Vi har varit väldigt välorganiserade och är välbalanserade samt har en vass defensiv. Det har gjort att vi hållit tätt bakåt och sen kunnat göra något mål framåt.

Bara två insläppta för er under säsongen, du måste vara nöjd med din insats?

– När jag kom hit visste jag att det var ett bra lag med fin defensiv så jag har den att tacka för mycket, sen gör jag allt för att hjälpa laget så gott jag kan.

Malmö City ställs under lördagen mot toppkonkurrenten Högaborgs BK som gjort 11 mål framåt så här långt och vunnit tre av fyra matcher. Lubwama har ingen superkoll på motståndet men vet att de är vassa hemma på Harlyckan där matchen äger rum.

– Det jag vet är att Högaborg är ett bra lag som vunnit de mesta och alla deras hemmamatcher så här långt så det kommer bli en tuff match. Det gäller för oss att hålla oss fokuserade för att vinna matchen.

I bortalaget finns Mac Grossman som gjort fyra mål på fyra matcher. Är du redo att stoppa honom från att göra mål även mot er?

– Han har kanske gjort fyra mål men vi har bara släppt in två så det blir en spännande duell mellan mig och Grossman. Jag är redo att stoppa honom!

Blir en spännande duell är emellan…

– Ja, jag hoppas att jag vinner den kampen, att vi håller nollan och sen gör mål framåt.

Målvakten Ronald Lubwama kom till Malmö City inför säsongen från FC Rosengård, en klubb han tillhört nästan hela karriären. Förra säsongen spelade klubben i division 2 och Lubwama tror att hans nuvarande lag mycket väl kan tillhöra samma division nästa säsong.

– Målet är division 2, alla grabbarna är redo och laddade för att nå tvåan. Allt handlar om att nå dit och det startar med matchen nu på lördag. Jag ser ingen större skillnad på division två och tre, vi hade några träningsmatcher mot lag på den nivån och då kände jag att vi hängde med bra även mot dom.

Om division 2 ska vara möjligt kanske Lubwama först ska spika igen butiken mot Högaborg på lördag. För precis som att Ronaldo alltid går för att göra mål så jobbar Ronald alltid för ett clean sheet.

– Inför varje match är målet alltid att hålla nollan. Då innebär det för mesta att vi själva gör mål och vinner matchen!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.