Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Burda straffhjälte när Malmö City vann toppmöte i division 3


Malmö City toppar division 3 södra götaland tillsammans med Balkan efter dagens meriterande 2-1 seger på bortaplan mot Högaborg. Matchvinnare blev Daniel Burda som satte segermålet på straff en bit in på andra halvlek. Burda berättar att segern känns riktigt fin men medger att hemmalaget gjorde det svårt för Malmö City.

– Vi hade en plan för hur vi ville ta oss an matchen men de är spelskickliga och trycker ner oss. Vi fortsätter ändå att kämpa och tro på det vi gör och just nu känns vi som ett starkt lag även i motgång. Vi har lite stolpe in för tillfället, säger han och berättar om slutminuterna av matchen.

– Sista 20 minuterna kändes som ett konditionspass, det var riktigt tufft men det är dessa vinsterna som är skönast att ta.

Du får göra avgörande 2-1 på straff, först och främst hur bedömer du straffsituationen?

– Solklar straff, målvakten kommer sent in i duellen med vår anfallare!

Valde du hörn eller väntade du på målvakten att ta första steget?

– Ska man avslöja sånt? Frågar du mig efter matchen mot Balkan så kan jag berätta. Till dess håller jag det hemligt, haha!

Nästa match ställs alltså Malmö City mot Balkan, laget som skrapat ihop lika många poäng som City men med bättre målskillnad och därmed toppar tabellen. Burda räknar med att det kommer bli en match där det kan smälla en del.

– Ja, det brukar bli ganska grisigt när vi möter varandra. Det är en tidig seriefinal trots att serien är ung. Jag förväntar mig en tuff match då båda lagen känner varandra väl.

Vinsten mot Högaborg gör att gapet ner till Helsingborgslaget nu är uppe på fyra poäng men Burda tror inte att dagens vinst sågade av laget från toppstriden.

– Nej, jag tror Högaborg kommer vara med däruppe hela vägen. Det är ett spelskickligt lag som inte kommer tappa många poäng på sin egen hemmaplan i alla fall.

Ikväll ska Burda bara ska njuta av segerns sötma. Han är inte typen som festar efter vinst men en glass kan man väl unna sig efter en seger där man dessutom blivit matchvinnare.

– Ja, absolut. En glass funkar alltid sen taggar vi för Balkan. En match i taget!

Nöjd Daniel Burda efter dagens 2-1 seger mot Högaborg

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.