Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Wreme stekhet för målglada Vellinge IF- gjorde fyra mål mot Nike

Foto: Vellinge IF

Foto: Vellinge IF


Carl Wreme inledde sin fotbollskarriär i Vellinge IF och förutom ett kort äventyr i Trelleborgs FF under ungdomstiden har han varit klubben trogen. I a-laget har han varit med på resan från division 5 till dagens spel i division 3. Han har dock inte bara varit med utan även varit en stor bidragande faktor till lagets framgångar. Under fjolårets succésäsong för klubben i fyran gjorde han hela 15 mål och var laget näst bäste målskytt. I år har han inlett ännu starkare med fem mål under de inledande fem matcherna varav hela fyra senast mot GIF Nike. Matchen vann Vellinge IF med hela 7-0. Wreme berättar om en match där nästan allt gick in.

– Det var en sådan dag, vi hade förvisso en hel del målchanser men vissa dagar går bollarna in, andra dagar gör dom det inte. Vi gick bara ut och körde på, stod högt upp med laget och fick mycket med oss, säger han och utvecklar vikten av att göra många mål.

– Det är viktigt att målskyttet släpper, det leder till ökat självförtroende och en tro på att vi kan göra mål. Att vi sen även har hållit tätt bakåt senaste två matcherna är kanon. Nu tar vi en match i taget, just nu är vi där vi vill vara rent spelmässigt.

Dina fyra mål, är det något av dessa du är extra stolt över?

– Nej, egentligen inte men varje mål räknas, haha!

Mot Nike gjorde Vellinge IF sju mål, matchen innan blev det fem mål framåt mot Tomelilla. Man undrar ju vad som stämmer så bra just nu för det röda laget från Vellinge.

– Vi hade det lite knackigt mot Veberöd och Simrishamn tidigt på säsongen där vi kryssade bägge matcherna. Inför den andra halvleken mot Simrishamn i underläge 3-1 bestämde vi oss att för att spela på samma sätt som vi gjort under fjolåret. Det lyckades vi bra med och därefter har vi bara fortsatt på den vägen. Just nu klaffar allt för oss!

Anfallsduon med dig och Alexander Engbe går inte av för hackor. Tio mål tillsammans i år efter fem spelade matcher. I fjol öste ni in mål i fyran, berätta lite om ert samarbete…

– Vi har lirat tillsammans väldigt länge då vi båda är fostrade i Vellinge IF och förutom någon sejour i andra klubbar har vi lirat ihop. Det innebär att vi känner till varandras styrkor och kompletterar varandra på ett bra sätt så det är nog en anledning till att det fungerar så bra.

Wreme är trots sina fem mål på fem matcher lite besviken på hans målfacit under säsongen. Det skulle nämligen ha varit sex mål om det inte vore för en miss av lagledaren som skulle notera målgörarna i vinstmatchen mot Högaborgs BK.

– Han råkade registrera vår back Anton Svedberg som målskytt. Sanningen är den att han slog en hörna. Den hörnan resulterade i en nick på målvakten varpå jag rakade in returen. Det är dock försent att ändra på det nu så jag blev rånad på det målet kan man säga. Anton Svedberg som fick målet har fått höra för det nu i efterhand haha!

Inför säsongen träffade Fotbollshörnan Vellinge IF i programmet Hörnflaggan. Där pratade mittbacken Walter Kruuse om att laget mycket väl kan ta steget upp i tvåan redan i år. Carl Wreme tror också att det kan vara möjligt men är ödmjuk inför uppgiften.

– Vi tänker inte så mycket på division 2 men just nu har vi bra häng på lagen däruppe så fortsätter vi så här så har vi absolut chans att hänga kvar i toppen. Det har sett jättebra ut spelmässigt, nu gäller det att ta en match i taget och bara köra på.

För egen del är det första säsongen i division 3 efter att ha spelat för Vellinge IF i både femman och fyra. Är det stor skillnad mot att spela division 4-fotboll?

– Den största skillnaden är nog att motståndet har bättre koll på hur vi spelar och på oss som spelare. De vet vilka styrkor och svagheter man har och anpassar sig lite efter det.

Har även ni mer detaljerade genomgångar av motståndet?

– Nej, vi kör vårt eget race och tror mycket på vårt sätt att spela och vill inte anpassa oss för mycket på grund av motstånd. Det kan så klart vara så att man behöver ändra taktik under matchens gång men grunden är att vi tror på vår egen spelidé och anpassar oss inte för mycket.

Ni har gjort 19 mål totalt och 12 mål på de två senaste matcherna. Nu väntar bottenlaget Råå i nästa match. Nästan så att man lider lite med Helsingborgslaget. Blir det ännu en överkörning från er sida?

– Den inställningen kan man nog inte gå ut med till matchen. Råå ska vara väldigt bra defensivt enligt vad jag hört och topplaget Balkan fick bara oavgjort mot dom. Kör vi på som vi gjort nu de senaste matcherna tror jag nog ändå att det ska gå vägen även mot Råå.

…men det blir inte fyra nya mål från din sida?

– Det vet man aldrig, svårt att veta så här innan, haha.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.