Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Helsingborgs IF lånar Kebba Ceesay


Helsingborgs IF är överens med IK Sirius om ett lån av försvararen Kebba Ceesay. Lånet sträcker sig säsongen ut.

Inför säsongen 2007 lämnade Kebba Ceesay IK Brage för Djurgårdens IF. Där spelade han 126 tävlingsmatcher under två sejourer. Däremellan tillhörde han polska Lech Poznan där han vann både ligan och den inhemska supercupen.

Under de tre senaste åren har han tillhört två Uppsalaklubbar. Först Dalkurd FF i två säsonger och från 2019 IK Sirius, som han än idag tillhör. Nu står det dock klart att 32-åringen lånas ut till HIF under resten av säsongen.

– Det känns väldigt bra. Helsingborg är en stor och fin förening och kan jag hjälpa klubben att klara kontraktet skulle jag bli väldigt glad. Det är inspirerande att få spela i en så stor förening och sett till hur min situation i Sirius såg ut är det bra för mig att få spela matcher igen, säger försvararen som har 12 A-landskamper för Gambia på meritlistan.

Lånet möjliggörs av extern finansiering öronmärkt för spelarrekrytering.

Text och bild: Helsingborgs IF

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.