Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Kalle Larsson klar för Trelleborgs FF – ansluter från Lunds BK


Trelleborgs FF välkomnar mittbacken Kalle Larsson till klubben. Larsson kommer senast från Lunds BK och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2022.

Kalle Larsson är 22 år och har IF Lödde som moderklubb men har representerat Lunds BK de senaste säsongerna. Larsson har under tiden i Lunds BK etablerat sig som en viktig kugge i försvaret. I december 2019 tränade han med TFF och nu är det alltså klart att han skrivit på för 2,5 år på Vångavallen.

– Att få skriva på för Trelleborgs FF känns underbart och det är något jag jobbat väldigt, väldigt hårt för. Jag kände redan under träningsveckan i december att TFF skulle vara rätt steg att ta för mig och min fortsätta utveckling som fotbollsspelare. Klubben känns verkligen familjär och jag har bara fått bra intryck av den, säger en mycket glad Kalle Larsson.

– Jag skulle beskriva mig som en spelande mittback med god teknik och bra passningsfot. Jag är också rätt stor och försöker utnyttja det i det fysiska spelet på planen.

Huvudtränare Kristian Haynes är nöjd över att kunna välkomna mittbacken till klubben.
– Vi har väldigt bra koll på Kalle, både genom träning hos oss i december dels genom att vi följt honom länge som en intressant spelare i närområdet. Det är precis så vi vill arbeta, att hitta talangfulla spelare i närområdet som vi kan fortsätta utveckla i Trelleborgs FF. I och med skadesituationen gällande Bozidar Velickovic och Fredrik Liverstam så känns det bra att kunna ta in Kalle Larsson nu.

– Kalle är en modern, reslig mittback som har en bra karaktär som passar in i TFF. Han har visat i Lunds BK att han är redo för större uppgifter. Han har ett bra passningsspel och är trygg med bollen.

Text och bild: Trelleborgs FF

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.