Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Balkans specielle målskytt Andrej Simeunovic om fina starten och kommande seriefinalen

Foto: Privat

Foto: Privat


FBK Balkan är fortsatt obesegrade i division tre efter fyra vinster och en oavgjord under de inledande fem omgångarna. 13 poäng gör att de toppar tabellen ihop med Malmö City, ett lag de även ställs mot i nästa omgång. En spelare som stuckit ut för Malmölaget är 21-årige anfallaren Andrej Simeunovic. Han har spelat ungdomsfotboll med Lunds BK och även gjort ett inhopp i division 2 för laget. Efter tiden i Lunds BK tillhörde han det serbiska högstaliga-laget Vozdovac. I augusti 2018 återvände Simeunovic till Sverige för spel i IFK Malmö och sedan hösten 2019 tillhör han FBK Balkan.

Under första halvåret med klubben gjorde han fem mål på fyra framträdanden och i år har han inlett än vassare med sex mål på fem matcher. Anledningen till att laget börjat så bra säsongen 2020 beskriver Simeunovic som en kombination av saker.

– Dels har vi en spelartrupp fylld av fantastiska spelare som är hungriga och motiverade, sen har vi fått in en del nya spelare som har höjt nivån i laget. Dessutom har vi en väldigt bra kemi tillsammans.

Anfallsparet med dig och Sebastian Rask känns sylvasst på pappret (gjort 9 mål tillsammans). Hur skulle du beskriva ert samarbete?

– Rask är en spelare som är väldigt lätt att spela med. Han har mycket bra avslut och är även en bra framspelare. Vi känner till varandras spelstil mycket väl vilket har bidragit till många målchanser för vår del vilket i sin tur lett till en del mål och assist.

Anledningen till Simeunovic gjort så många mål inledningsvis handlar om lagets prestation, åtminstone enligt honom själv.

– Vi har sakta men säkert börjat hitta matchformen och spelar den fotboll som vi vill. Detta i sin tur har medfört till att det har varit lättare att leverera alla målen.

I nästa omgång väntar en tidig seriefinal mot Malmö City och känslan är att det kan smälla en hel deli den matchen, både på plan och i målställningen. Simeunovic väntar sig en tight match som Balkan går vinnande ur.

– Det kommer bli en tuff match där vi möter ett lag som har lika många poäng som oss. Om vi går in och gör vårt yttersta och spelar vårt spel så tror jag att det inte kommer vara några större bekymmer att ta hem tre pinnar.

Får vi se dig fortsätta ösa in mål under säsongen och har du satt upp en siffra på hur många mål du vill göra för att vara nöjd?

– Jag har inte satt upp någon siffra för antal mål utan fokuserar på att prestera och hjälpa laget så mycket som möjligt varje vecka. Målen kommer av sig självt.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.