Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Besnik Rustemaj tar fram motorsågen: “Nanne – sämsta tränaren jag haft”

Foto: Wilhelm Nilsson/Veberöds AIF


Kalmar FF huserar på en kvalplats i herrarnas fotbollallsvenska. Efter måndagens förlust mot Mjällby AIF var förre KFF-anfallaren Besnik Rustemaj inte sen med att kritisera, och det hårt, sin förre detta tränare Nanne Bergstrand som återigen styr rodret vid sidlinjen.

När Fotbollshörnan ringde upp Besnik utvecklade han sitt resonemang om tränaren:

– Jag står fast vid att Nanne är den sämsta tränaren jag har haft. Det var han som tog mig till Kalmar FF när jag var 17 år, men någon speltid fick jag inte – trots att han lovade det. Någon förklaring fick jag aldrig och som mest pratade jag med honom i 2-3 minuter under min tid där.

Kalmar FF värvade Besnik Rustemaj inför säsongen 2011. Han hade då hämtats in från brittiska Blackburn Rovers och tampades på träningarna med spelare så som Henrik Rydström och César Santin.

– Klart att det var bra spelare som man konkurrerade om speltid med. Men än i dag kan jag inte riktigt förstå varför han inte gav mig chansen. Jag mådde dåligt och höll på att sluta med fotbollen, berättar den i dag 26-årige anfallaren.

Vad var syftet med tweeten?

– Jag ville att han skulle få veta att jag har mått dåligt. Det borde han om någon, som själv mått psykiskt dåligt, ta till sig, förklarar Besnik innan han fortsätter:

– Min kärlek för Kalmar som stad är stor och jag har många vänner kvar i staden. Givetvis vill jag att det ska gå bra för dem, men då är inte Nanne Bergstrand rätt alternativ. Speciellt inte när man har så pass unga spelare i truppen.

Efter sin sejour i Kalmar har den Malmö FF-fostrade Rustemaj tillhört Prespa Birlik, tyska Koblenz, BW90. Numera fortsätter han målskyttet i divison 3 och Veberöds AIF.

– Jag trivs väldigt bra i klubben och tycker att det går bra för både mig och klubben. Som nykomlingar har vi fått en bra start i en väldigt tuff serie.

Hur ser du på din egen insats? Den skojar man inte bort så här långt.

– Nej, fem mål på fem matcher är bra. Nu gäller det bara att köra vidare, avslutar Besnik Rustemaj.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.