Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Klart: Fouad Bachirou lämnar Malmö FF


Inför säsongen 2018 värvade Malmö FF Fouad Bachirou från Östersunds FK, i den senare där han inte minst gjorde stora avtryck i ÖFK:s framgång i Europa League.

Nu, efter 102 tävlingsmatcher i MFF-tröjan däribland Europa-spel, lämnar mittfältskuggen för spel i Championship och Nottingham Forest, bekräftar Malmö FF i ett pressmeddelande.

– Ända sedan Fouad kom till oss har han varit en viktig spelare som bidragit med många fina insatser. Vi är många som minns bortamatchen mot Besiktas där han var dominant och i princip felfri. Men vi känner oss väl rustade på innermittfältet, både med rutinerade spelare och några yngre som väntar på chansen. När Fouad samtidigt ville ha en ny utmaning ville vi inte stå i vägen, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson i meddelandet.

Huvudpersonen själv kände att det var dags för nya utmaningar utanför Sverige.

– Min tid i Malmö FF har varit fantastisk och det känns lite vemodigt att lämna klubben, speciellt det här konstiga året när vi har spelat utan supportrarna. Efter sex år i Sverige känns det som ett naturligt steg för mig att pröva på spel i England när möjligheten dök upp. Det är rätt ögonblick att kliva ur min komfortzon lite grand även om jag har trivts ypperligt i Malmö FF och här i staden, säger Fouad Bachirou.

Enligt vad Expressen erfar landar övergångssumman på omkring sju miljoner kronor.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.