Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Rask stor hjälte i toppmötet mot Malmö City- avgjorde med två mål på stopptid

Foto: Privat

Foto: Privat


Malmöderbyt tillika toppmötet i division 3 mellan Malmö City FC och FBK Balkan hade det mesta man kan önska sig av en fotbollsmatch sätt till händelser. Mycket mål, avgörande in på slutminuterna och så lite härlig derbykänsla på det. För anfallaren Sebastian Rask blev matchen något alldeles extra då han gjorde tre mål. Alla målen under de sista tio minuterna och hans mål innebar även att Balkan kunde gå från 1-1 till det slutgiltiga resultatet 4-2. Det finns ett uttryck som heter att stora spelare kliver fram i stora matcher. Det håller Rask med om när vi når honom efter derbysegern.

– Absolut är det så men vi har många stora spelare och den här segern är resultatet av ett grymt lagarbete!

Kan du berätta lite kort om matchen som helhet…

– Vi fortsätter på den inslagna vägen från föregående matcher och jag tycker att vi gör en jättebra första halvlek men ligger under med 1-0 på något konstigt vis. I den andra halvleken är det bara spel mot ett mål och tillslut kommer kvitteringen, säger han och fortsätter.

– Kort därpå kommer 2-1 och då känns det klart. Tyvärr gör en av våra backar en missbedömning då och City får ett friläge från ingenstans. Vi fortsätter dock kriga och får en straff direkt därefter som vi sätter och sen gör vi ett mål till efter det. Sammanfattningsvis en väldigt bra match av oss och en mycket välförtjänt seger!

I och med segern under lördagen går Balkan upp i ensam serieledning, två poäng före Vellinge IF. Rask menar att nyckeln till lagets framgång är många spetsspelare samt ett starkt kollektiv.

– Alla följer Firats tränarfilosofi och vi jobbar som en enhet mot ett gemensamt mål. Utöver det så är det som skiljer oss från övriga att vi har spelare som kan avgöra matcher på varje position. Vi har fått allt o klicka just nu, säger Sebastian Rask.

Segern idag gör att ni nu har två poäng ned till Vellinge, är ni i toppen för att stanna?

– Absolut, målet är att vinna serien. Nu är vi är på god väg men har lång väg dit. Men svaret på frågan är att vi är i toppen för att stanna där!

Tre mål, derbyseger och serieledare i ensamt majestät. Då känns det ett rejält firande är på sin plats för laget och huvudpersonen Sebastian Rask. Anfallaren väljer dock lugnet före stöket.

– Haha det blir inte så värst mycket till firande. Vi firande rätt bra i omklädningsrummet efter matchen. För egen del är de firande av min svåger som gäller ikväll!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.