Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Efter skadehelvetet- Viklund en av hjältarna när Åkarp tog över serieledningen


Åkarps IF:s Pontus Viklund har haft en lite strulig säsong hittills på grund av skador som hållit honom borta från fotbollsplanen under flertalet matcher. Under söndagen fanns han dock på banan under slutskedet när Åkarp mötte topplaget Ariana FC på Hyllie IP. Det blev en riktigt trevlig comeback för Viklund då laget vann med 3-0, han själv gjorde ett av målen och Åkarp tog över serieledningen i division 4 sydvästra. Viklund menar att segersiffrorna som skrevs till 3-0 kanske inte riktigt var talande för matchen.

– Sett till matchbilden är 3-0 något i överkant. Första halvlek skulle jag säga är jämn och under andra halvlek har Ariana mest av bollen och styr spelet. De får ett klart övertag på oss men vi ligger rätt i positionerna och lyckas ta vara på de chanser vi får.

Det har varit mycket snack kring Ariana inför och under säsongen, förstår du hypen kring laget nu efter att ni mött dom?

– Har man värvat så som de gjort och tydligt gått ut med målsättningen att vinna serien så är det klart att det snackas. Ariana är ett bollskickligt och bra division fyra lag som det kommer gå bra för framöver.

Att Åkarp kunde bryta ner Ariana handlar enligt Viklund om Åkarps taktiska upplägg.

– Vi ligger rätt i positionerna och lyckas hålla dom på utsidan. Det hade vi pratat om innan, sen lyckas vi även sätta våra chanser. Dessutom jobbar alla oerhört hårt för varandra!

Viklund har som nämndes tidigare haft en säsong tyngd av skador som gjort att han missat flertalet matcher. Backen är dock inte förvånad då kroppen varit hård mot honom de senaste åren.

– Tyvärr är det precis som vanligt, det finns inte så mycket att mer att säga än så.

Att komma från en skadefylld tid rakt in i en stormatch kräver sin man, hur var känslan i kroppen inför?

– Det är klart att det är kul att spela matcher som betyder något vilket det gjorde idag. Sen är man lite ringrostig men det går förhoppningsvis snart över. Ett 20 minuters inhopp var lagom idag, säger Viklund som lyckades förvalta sin tid på planen väl med att även göra ett mål.

– Det händer ytterst sällan att man gör mål så det var kul. Vid målet kände jag mest en lättnad att den satt eftersom målchansen knappt gick att missa!

Vinsten under söndagen gör att Åkarp numera toppar division 4 sydvästra tre poäng före just Ariana. Med tanke på att det rör sig om en enkelserie var det en otroligt viktig seger då endast fem matcher återstår av seriespelet. Viklund berättar vad laget ska göra för att även avsluta serien längst upp i tabellen.

– Det gäller att fortsätta arbeta hårt för varandra och fokusera på vårt! Vi har visat att vi är tillräckligt bra för att ligga där vi ligger.

Slutligen, hur firar du den här viktiga segern?

– Det blir en lugn kväll, en sådan här dag kan man gräma sig lite att det inte är lördag!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.