Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Dylan Kosik Sulaiman inför Lundaderbyt: “Hade varit trevligt att fortsätta poängskörden”

Foto: Lola Nilsson

Foto: Lola Nilsson


På onsdag väntar Lundaderby i Ettan Södra mellan Lunds BK och Torns IF. Två lag som haft väldigt olika säsongsinledning. Torn har hållit en jämn nivå och hela tiden funnits med bland topp-5 lagen medan Lunds BK haft lite av en berg- och dalbane-resa. LBK inledde strålade och radade upp vinster men har nu sju raka seriematcher utan vinst. Torns mittfältare Dylan Kosik Sulaiman som gjorde två mål i lagets senaste match tror att det är ett bra läge att ställas mot Lunds BK.

– Ser man det så verkar det absolut vara ett bra läge att möta dom. Sen är ett derby något annat och Lund kommer kunna tagga igång sig.

Hur ska ni vinna på onsdag?

– Så länge vi jobbar på som vanligt, spelar synkat och vågar spela vårt spel så tror jag vi har en bra chans att slå dom. Det gäller att vi gör jobbet fullt ut, vissa matcher under säsongen känns det som att vi slår av på takten vilket kan ha straffat oss.

Kosik Sulaiman är Torns näst bäste målgörare under säsongen med sina fem baljor. Bara Dardan Mustafa med sina sju har mäktat med fler. På onsdag tror mittfältaren att ännu ett mål kan komma men det är inte prioriterat att just han får göra målen.

– Är det så att vi vinner utan mål från min sida så får jag nog erkänna att jag är glad ändå men förhoppningsvis är jag målskytt. Det hade varit väldigt trevligt att fortsätta poängskörden och göra mål.

Lundaderbyt brukar vara ganska hetsigt och drar alltid en hel del publik. I år blir det annorlunda med tanke på covid-19. Kosik Sulaiman tycker det varit utmanande att spela utan normal publikkapacitet.

– Med publik blir man lite mer på tårna så det känns bättre att spela då. Att spela nu är lite samma känsla som under träningsmatcher på försäsongen fast ändå inte. Det gäller att motivera sig själv när man spelar, säger han och utvecklar hur derbykänslan brukar vara.

– Det är nästan alltid ganska hett när det är derby och det är den typen av matcher som är roligast att spela. Derbyhetsen kanske har slagits av lite på senare år då många av de gamla rävarna slutat men det ligger fortfarande kvar lite i väggarna.

Märks det på laget att det är en speciell match som väntar på onsdag?

– Ja, det är alltid snack innan och nu när vi mötte Skövde gällde det att lägga allt fokus där och inte tänka för mycket på vad som komma skall, säger Kosik Sulaiman vars Torn fick 2-2 under helgens drabbning mot Skövde.

Foto: Lola Nilsson
Målfarlig. Trots att Dylan bara startat åtta av lagets 14 inledande matcher har han gjort fem mål och är lagets näst bäste målskytt i seriespelet.
Foto: Lola Nilsson

Som spelare i Ettan har så gott som alla spelare ett annat jobb utanför fotbollen. Det innebär att veckomatcherna som den på onsdagen mot Lunds BK blir lite speciella då man inte kan ladda på samma sätt som under en helgmatch. Att det inte blir så lång uppladdning tycker Kosik Sulaiman dock bara är positivt.

– Det är ganska skönt för då går det inte så många timmar innan matchen där man sitter och tänker på den. Nu blir det jobb och sen direkt till samling. Det passar mig bra för då får man in den vanliga rutinen med att gå upp i tid, käka mat i rätt tid och inte ägna så mycket tankar på matchen innan.

Vad tänker du kring era chanser till avancemang till Superettan, börjar bli ett stort avstånd till Värnamo nu…

– Så länge vi har en skadefri trupp så har vi en bra chans. Sen gäller det att vi börjar vinna. Nu har vi åtta kryss vilket sätter sina spår, vi behöver ta vinsterna. Håller vi den nivån vi hållit så här långt och ganska steppar upp lite till så har vi en god chans att nå kvalet i alla fall. Värnamo känns stabila och jag tror inte de tappar det, men det vet man ju aldrig.

19:00 drar Lundaderbyt igång på Klostergårdens IP på onsdag och på frågan om man laddar upp på något speciellt vis inför en derbymatch berättar Kosik Sulaiman om att kanske avstå lite extraenergi.

– Nej, uppladdningen blir som vanligt. En sak som kanske blir annorlunda är att vi brukar ha energidryck i omklädningsrummet innan match. Det tror jag dock inte behövs den här gången när det är derby!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.