Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Gustav Hillstedt om nyckeln till seger i Lundaderbyt: “Spela vårt eget spel och hålla tätt”


Efter sju omgångar kändes Lunds BK som ett lag som skulle vara med i striden om en plats i Superettan 2021. Sju omgångar senare är läget något helt annat. Laget har inte vunnit i seriespelet sedan den 11 juli då Tvååker besegrades på hemmaplan. Under helgen blev det oavgjort mot topplaget Utsikten efter att Lundalaget tappat en 2-0 ledning där kvitteringen föll sent in på stopptid. Lite typiskt ett lag i motgång.

– Ja, det kan man säga. Det har varit så under en del matcher på sistone. Mot Karlskrona så räddas vår sista spark på mållinjen av en utespelare i deras lag. Lite marginaler emot har det varit men sen hade vi kanske marginalerna med oss i början så det jämnar väl ut sig, säger backen Gustav Hillstedt.

Vänsterbacken Gustav Hillstedt har spelat 12 av lagets inledande 14 matcher. Han har svårt att förklara hur det kommer sig att laget tappat så mycket mark i tabellen efter den fina inledningen de hade men menar att en anledning kan vara jämnheten hos lagen i serien där små marginaler ofta avgör.

– Alla matcher är tighta i den här serien och under de flesta matcher så är det uddamål hit, uddamål dit, både vinst och förlust och en del kryss. Sen har vi haft mer övertygande vinster och förluster, säger han och fortsätter.

– Skulle jag hitta något så är det väl lite självförtroende på lite folk och att det är slitigt att spela så här mycket. För vissa spelare har det kanske tagit lite extra hårt med det tuffa matchandet och det i kombination med en dipp i självförtroendet så tappar man någon procent. Det har också kommit lite skador som gjort att vi snurrat lite i truppen.

På onsdag är det dags för det första Lundaderbyt för säsongen då Torn kommer på besök till Klostergårdens IP. Trots den dåliga formkurvan är derbyt något som Hillstedt välkomnar.

– Det är perfekt med ett derby. Kan man inte tagga till då så kan man aldrig tagga till. Det ska bara bli kul att få möta Torn igen och känslan är bra, säger han och utvecklar.

– Min känsla är alltid bra, jag vet att vi har ett bra lag som ska kunna lösa vilket lag som helst i den här serien. Sen måste man ha lite flyt och lite timing i matcherna. När allt sitter är vi svårstoppade!

Du har spelat i Lunds BK sedan 2016 och har därmed stött på Torn vid många tillfällen. Något derby du minns lite extra?

– Har varit flera derbyn med speciella utfall, både i positiv och negativ bemärkelse. Vinsterna är så klart alltid roligast men sen har det även funnits derby som varit märkliga och som man minns därav.

– I ett derby var det fint väder i 85 minuter där vi har ledningen varpå himlen öppnar sig, det blir kolsvart och kort därefter gör Torn två mål och vinner matchen. Överlag är det dock positiva minnen även om Torn tagit en del vinster nu på slutet.

Vad är det bästa med att spela derbymatcher?

– När det smäller lite och det blir lite mer fart och lite gnabb på plan. Man har ju sina favoriter som man både tycker om att möta och hatar samtidigt. Vill inte namnge någon, har ingen i Torn-laget som jag har en dålig relation till. Tycker dock det är lite roligt att snacka skit på plan, sen nio av tio gånger så är man polare efter matchen ändå.

Otroligt viktig match för er del. Vinst och ni kan blicka uppåt i serien, förlust och ni kan bli indragna i bottenstriden. Hur ska ni komma vinnande ur matchen?

– Göra exakt som vi gjorde senast mot Utsikten. Spela vårt eget spel och hålla tätt utan att stressa iväg matchen. Det gäller att spela vårt game och trycka dit någon boll så vinner vi den matchen, säger Hillstedt.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.