Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Gunnarsson femmålsskytt när MFF vann stort igen- firade med lövbiff och pommes

Foto: Privat

Foto: Privat


Att Malmö FF skulle dominera kraftigt i division 4 sydvästra rådde det inga tvivel om inför säsongen. Att de däremot skulle göra 30 mål på de inledande två matcherna var dock lite överraskande trots mängden skickliga spelare i truppen. Under fredagen tog laget säsongens andra raka seger efter att ha besegrat stadsrivalen Malmö City FC på bortaplan med de galna siffrorna 18-0. En spelare som stack ut i MFF var Malin Gunnarsson med fem gjorda mål. Alla målen gjorda inom loppet av matchens första 46 minuter. Gunnarsson blev därefter utbytt i 49:e minuten. Mittfältaren är nöjd med lagets prestation men det tog några minuter innan spelet satt.

– Första 10 minuterna försöker vi komma igång med vårt spel men efter första målet kom vårt spel mer igång sen rullade målen in efterhand. Jag själv blev utbytt i 49:e minuten men det var kul att få vara med och göra lite mål, säger Gunnarsson.

Mittfältaren berättar att hon aldrig tidigare spelat en match där vinstsiffrorna blivit så stora som 18-0 och medger att hon led lite med dagens motstånd Malmö City.

– Klart man känner med motståndarna men jag tycker att de kämpade på bra och gav aldrig upp.

Du gör dina första mål för säsongen och tillslut blir det hela fem till antalet. Är det något mål du är extra nöjd med?

– Det får bli mitt första mål där jag, Saga och Madde samspelar oss fram snyggt på kanten med fint passningspel och därefter placerar jag den i bortre. Även sista målet där jag får en fin krossboll av Martina är ett fint mål.

Gunnarsson har spelat fotboll på olika nivåer men bara i division 1 som lägst. Som största meriter har hon spel på högsta svenska nivå i form av allsvenskt spel med FC Rosengård 2015 och Limhamn Bunkeflo 2017. Efter sejouren i Limhamn Bunkeflo tog hon en paus från fotbollen innan hon gick till Malmö FF inför årets säsong. I Malmö FF har det nu blivit två seriematcher och 30-0 i målskillnad på dessa. Ändå finns det saker som kan bli ännu bättre menar stjärnan.

– Det finns alltid saker man kan slipa på och vi har inte spelat så länge tillsammans. Vi byter även många spelare varje match, säger Gunnarsson.

Att byta många spelare kommer Malmö FF fortsätta med. Tränaren Fredrik Jahnfors säger till Malmö FF:s hemsida att han planerar att ändra om rejält i startelvan till nästa match jämfört med den som var på planen inledningsvis mot Malmö City.

– Två som startade idag kommer att starta på söndag, Helena i målet och en till. Vi skickar in nio nya, så fysiskt sett är det inga problem.

Malmö FF fick vänta extra länge på att spela sina första seriematcher då deras inledande matcher fick skjutas upp av olika anledningar. Nu när allt är igång på allvar trivs Malin Gunnarsson som fisken i vattnet.

– Det är alltid kul att spela tävlingsmatch och man har verkligen längtat så känns härligt att äntligen vara igång.

Hur firar du segern idag?

– Alla vinster måste firas och denna får firas med pommes och lövbiff!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.