Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Viktor Andersson: “Matcherna präglades av stolpe ut istället för stolpe in”


Vellinge FF är nykomlingar i Div.4 Sydvästra denna säsong. När närmare halva säsongen har spelats så ligger laget på en jumboplats med endast tre inspelade poäng.

– Efter de två första matcherna stod vi på noll poäng vilket satte sina spår i oss som trupp. De kommande tre matcherna präglades av stolpe ut istället för stolpe in vilket gjorde att vi efter fem omgångar stod på fortsatt noll poäng. Men vi som lag har varit enade om att vi ska kämpa vidare och därmed kom första vinsten senast mot Kvarnby. 

Vad är det som har gjort att ni ligger där ni ligger? 

– Vi har blivit rejält straffade av våra egna misstag i defensiven samtidigt som vi inte tagit vara på våra chanser offensivt. 

Ni är det lag som har släppt in flest mål i serien, inget bra facit eller vad beror det på? 

– Nej det är jublar att konstatera att det är sämst i serien och såklart inte bra. Nu senast höll vi nollan och det ska vi rida vidare på. 

Ni tog säsongens första seger senast mot Kvarnby IK, hur vill du summera den matchen?

– Matchen mot Kvarnby var en match där jag såg glöd i alla spelare och alla ville vara med och tävla. Något jag kan tycka vi saknat de tidigare matcherna. Vi spelade ett stark försvarspel och straffade dom hårt i offensiven. 

Var det en lättnad att få första segern? 

– Lättnad kanske jag inte skulle säga, men det känns som att vi är på väg åt rätt riktning. Vi har mycket kvar som måste bevisas och det är jag helt övertygande om att vi kommer göra också. 

Ni möter serieledande Åkarps IF på lördag, tankar inför den matchen? 

– Åkarp som jag på förhand höjde ett extra finger för inför säsongen, är såklart en motståndare som påvisat bra resultat och är ett duktigt spelande lag. Men samtidigt kommer vi till match på lördag med bra självförtroende och kan vi utnyttja deras svagheter, vilket vi tydligt studerat kan det bli en bra skräll på lördag. 

Vad tror du om matchbilden? 

– Dom kommer antagligen äga boll mer än oss och rulla runt. Men vi ser till att trycka in de avgörande bollarna. Jag hade önskat att jag själv kunnat spela, hade velat känna lite extra på Nikola! 😉 

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.