Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Caspar Pauckstadt: “Det kommer bli en kamp av finalkaraktär”


FC Bellevue gick som tåget i inledningen av årets säsong i Div.5 Sydvästra. Efter fem spelade matcher var laget obesegrat men i den sjätte matchen mot Husie IF tog det stopp. Caspar Puckstadt summerar inledningen så här.

– Vi är väldigt glada över den start vi fått i serien. Man har inte mycket utrymme att tappa poäng i enkelserie, med bara elva matcher, om man vill vara med och slåss om topp tre positionerna och möjlighet till uppflyttning. Det finns många bra lag i serien som kanske inte fått de poäng de egentligen förtjänar, så man måste komma väl förberedd inför varje match. Men är jag överraskad över att vi presterar bra och ligger i toppen -nej. Vi är bra. 

Ni förlorade årets första match mot Husie IF med 1-4, hur vill du summera den matchen? 

– Det var första förlusten på ett år och blott tredje förlusten i tävling på 2 år (serie, DM, MM). Vi förlorar sällan, så det blir såklart väldigt intressant att se hur vi studsar tillbaka i nästkommande match mot Barrikaden. 

Vad tror du gick snett?

– Vi öppnade brilliant mot Husie och tog ledningen i 10e min efter ett mönsteranfall på vänsterkanten. Vi har full kontroll på matchen och 2-0 hänger i luften, men i 30:e minuten bjuder vi in Husie i matchen när våra backar blir övermodiga i straffområdet och tappar boll. Husie kvitterar till 1-1 och det blir precis den tändvätska dom behövde. När Husie överraskande tar ledningen med 1-2 i 2:a halvlek på en omställning blir vi stressade och går sedan bort oss i ytterligare två kontringar till 1-4. Vi gick helt enkelt fram med för många och fel spelare i vår stressade forcering och det straffade sig mot Husie’s snabba anfallare. 

Nu väntar en toppmatch mot AIF Barrikaden, dina tankar inför den matchen?

– En otroligt viktigt match för båda lagen! Båda kommer från överraskande 1-4 förluster i senaste matchen och båda lagen har 11 poäng, en poäng bakom ledande Husie på 12. Endast 5 omgångar återstår och tätt bakom i tabellen ligger ett koppel av lag på 11-9 poäng. Det ser m a o ut att bli ett getingbo om de tre översta platserna som ger möjlighet till uppflyttning.

Hur mycket koll har du på Barrikaden sedan tidigare?

– Vi mötte dem i MM i nov 2019. Den matchen slutade 2-2

Om vi går in på matchbilden, vad tror du om den? 

– Det kommer bli en kamp av finalkaraktär. Barrikaden spelar en sorts fotboll och vi en annan, men ingen kommer vika ner sig.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.