Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Teckomatorps svit slutade på 28 segrar i rad- Tomas Olsson om förlusten mot Dösjöbro IF


Rekord är till för att brytas finns det ett uttryck som heter. Den bedriften lyckades Dösjöbros herrar med under lördagen då Teckomatorps rekordsvit på 28 raka segrar i seriesammanhang slutade på just 28. Idag besegrades nämligen TSK med 3-1 borta mot Dösjöbro. Att sviten är bruten är dock inte det som svider mest när tränaren Tomas Olsson får frågan om den efter matchen.

– Det är mer att vi förlorar matchen idag som känns tungt. Statistiken i sig är rolig men det är något vi kan lägga bakom oss nu och inte tänka vidare på. Vi kom hit för att ta poäng så klart och lyckas inte göra det så det är det som svider mest, säger han varpå han berömmer motståndarnas insats.

– Dösjöbro gör en jättebra match, det är lag som kommer vara med uppe i toppen. För oss själva gäller det nu att inte dra för stora växlar av den här matchen. Vi har fyra matcher kvar av serien och är fortsatt i serieledning och har dessutom allt i egna händer så det är bara att bryta ihop och komma igen. Imorgon är en ny dag!

Det finns förluster och så finns det värre förluster. Förutom noll poäng linkade en av Teckomatorps stjärnor Kim Jeppsson ut skadad under matchen. Skyttekungen Linus Edvinsson som gjort sju mål hittills under säsongen kom inte ens till start på grund av skada. Skadorna på nyckelspelarna är något som oroar Olsson något även om han känner sig trygg med de spelare som finns att tillgå i truppen.

– Klart att Linus och Kim är viktiga spelare, vi får kika lite status på Kim Jeppsson nu efter matchen och även hur Linus ser ut. Vi har en bred trupp så nu behöver andra kliva fram i stället men absolut blir det svårt att ersätta den duon.

Ni har gjort mycket mål och varit täta bakåt länge. Nu har ni släppt in sex mål på två matcher. Vad har hänt?

– Det har varit lite mycket mål bakåt sista matcher. Idag tycker jag att vi bjuder på första målet, sen gör dom ett andra mål och därefter är det ett straffmål till 3-1. Sen skapar dom i och för sig en del chanser när vi trycker fram i andra halvlek men det är inte så mycket i det uppställda spelet där vi släpper in mål och det är väl något som gör en lite extra frustrerad när vi släpper in den typen av skitmål som vi gör idag.

Ni leder fortfarande serien, hur ska ni behålla den ledningen säsongen ut?

– Fortsätta precis som vi gjort hittills. Idag kommer vi inte upp i den nivån vi vill och tappar matchen på grund av det mot ett lag som är bra och som har en jäkla energi här i Dösjöbro. Idag hanterar vi inte det riktigt lika bra som vi hade önskat, säger han och berättar att vinstraden inte kommit till av en slump och att det blir viktigt att ta lärdom av förlusten mot Dösjöbro.

– Även om man vunnit 28 matcher i rad så går inte allt av sig självt. Det finns en anledning till att man vunnit så mycket. Varje match måste man ut och leverera. Gör man inte det kan du åka på en förlust och det hände idag.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.