Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Andreas Nilsson: “Det skittråkigt att spela på konstgräs, och såklart en stor nackdel för oss”


AIF Barrikaden har fått en bra inledning på årets säsong i Div.5 Sydvästra. Efter sex spelade matcher ligger man på en andra plats bakom Husie IF. Skillnaden upp till serieledning är endast ett poäng.

– Vi började med kryss borta mot Husie som nu leder serien, det var ett helt ok resultat. Sen följde vi upp med ett supertätt spelschema. Första tre vann vi, och det var mycket tack vare att vi till stor del kunde ha med de spelarna vi ville. Fjärde matchen vann vi, men det blev en kostsam seger med fem skador varav en långtidsskada på vår lagkapten. Skadorna kom alla på en usel konstgräsplan. Förstår inte varför man vill och får välja att spela matcher på dåliga konstgräsplaner. Matchen efter det fick vi alltså ändra om i laget ganska mycket, och lyckades ändå kriga oss till ett poäng på bortaplan.

Ni förlorade senast mot NK Croatia med 1-4, hur vill du summera den matchen? 

– Senaste matchen mot Croatia var vi inte alls med i matchen första halvtimmen och de började bra offensivt och vi har tur att vi bara låg under med ett mål, sen när vi tillslut får kontroll på matchen har vi lite otur med ett självmål sista  minuten innan paus. Andra halvlek tvingas vi satsa stort vi framåt och blotta oss, då åker vi på ett kontringsmål tidigt och sen blir det lite avslaget. Vi har stort bollinnehav i andra halvlek , men har extremt många dåliga beslut och tekniska misstag, vilket gäller för större delen av matchen och utnyttjar inte de ganska stora luckor som finns hos motståndarna. Samtidigt är Croatia farliga i sina omställningar, och vi är inte riktigt närvarande i försvarsspelet.

– Vi hade fortfarande halva startelvan borta, men eftersom vi har en bred trupp tror jag lika mycket det faktum att det var sista matchen av 5 på bara 15 dagar påverkade oss negativt. Mer mentalt än fysiskt kanske. Man ska också komma ihåg att Croatia är ungefär lika bra/dåliga som alla topp 5 lag i serien fast de startade dåligt.

Idag väntar en toppmatch mot FC Bellevue, tankar inför den matchen? 

– Det skittråkigt att spela på konstgräs, och såklart en stor nackdel för oss, precis som vi har en stor fördel när vi möter konstgräslag hemma. Kanske är en idé att dela upp serierna i Sydvästra Skåne efter underlag istället för geografi. Förutom underlaget det är det ju alltid riktigt kul att möta bra lag i viktiga matcher.  Tyvärr har vi fortfarande 5-6 spelare borta, men de som kommer in är duktiga och har vi bara rätt inställning kan vi göra det svårt för vem som helst.

Hur mycket koll har du på Bellevue sedan tidigare?

– Har bra koll på våra motståndare. FC Bellevue hade jag som seriefavoriter innan serien började.Vi mötte FC bellevue i MM och det blev 2-2, sen har de visat att de är riktigt bra och bland annat gått till final i just MM. Jag har också sett de spela andra matcher, ett tekniskt skickligt lag, med högt tempo som är svårspelade. Det finns en del svagheter. Återstår att se om vi lyckas utnyttja de på söndag.

Vad kommer att bli avgörande i matchen? 

– Jag tror att laget som vill vinna mest kommer att vinna.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.