Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

BK Olympic tappade viktig mark efter förlust- “Inte skarpa nog framför mål”


När Ängelholms FF visat sig mänskliga på sistone så har övriga lag i division 2 bjudits in i kampen om en division 1-plats. BK Olympic är ett av lagen som skuggar uppe i toppen och hade chansen att haka på lagen där uppe vid vinst hemma mot Västra Frölunda under lördagen. Så blev dock inte fallet, i stället förlorade laget med 2-0 vilket förde bortalaget upp på en andraplats i tabellen, en placering BK Olympic tidigare hade. Nu har Malmölaget 13 poäng, två poäng bakom serieledarna Ängelholms FF. Tränaren Mladen Blagojevic grämer sig efter gårdagens tunga poängtapp.

– Tung förlust är bara förnamnet, vi gör en briljant första halvlek där vi inte är skarpa nog framför mål tyvärr samt att vi ger bort två bollar framför vårt straffområde i andra delen av andra halvlek vilket är konkreta saker vi måste jobba med.

Ängelholm inledde briljant men har nu visat att även de kan förlora. Vad krävs för att ni ska utmana i toppen?

– Tråkigt svar men vi måste fokusera på oss själv och nästa match endast, det är en enkelserie där det skiljer fyra poäng mellan negativt och positivt kval så helt enkelt steg för steg.

Ja, det är bara sju matcher spelade, ändå närmar vi oss slutsträckan nu. Hur märks det på spelarna att matcherna blir viktigare och viktigare?

– Det märks väl främst att alla matcher bokstavligen är sexpoängsmatcher. Det blir lite andra typer av matcher, riskminimering istället för att utveckla spelet.

Under veckan spelar Olympic match i U21-serien mot Ettan Södra-laget Torns IF. En match främst för att hålla spelarna som inte lirade igår i matchform menar tränaren. I övrigt berättar han att fokus under träningsveckan kommer vara att jobba på den mentala biten. Nästa match för BK Olympic i seriespelet är på bortaplan mot bottenlaget Prespa Birlik den 13:e september.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.