Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Edman bortrest- då kom första förlusten för Hittarps IK


Hittarps IK har inlett division 3 starkt under nya tränaren Erik Edman och var inför lördagens hemmamatch mot Anderstorp obesegrade med fem vinster och en oavgjord. Den sviten är nu bruten efter förlust med klara 3-0. Lagets tränare Erik Edman var inte på plats när laget åkte på den första förlusten för säsongen men har fått förklarat för sig att prestationen lämnade mer att önska.

– Jag var i Stockholm igår och har inte sett matchen men vi gör en svag insats kollektivt!

Du berättade inför säsongen om utmaningen att hålla formsvackorna korta när de väl kommer. Vad ska ni göra i veckan för att komma in i vinnarspåret igen?

– Det är ju en väldigt kort serie så då blir varje prestation mer värdefull. Vi har lyckats ha bra insatser rakt igenom tidigare med vårt unga lag, detta var ett undantag mot ett Anderstorp som straffade oss hårt med bra omställningsspel och som vinner rättvist, säger han och berättar att fokus för hans egens del bara legat på vad de själva kan påverka.

– Helt ärligt har jag inte sett på tabellen en enda gång utan vår målsättning är att vinna nästa match. Tyvärr kan vi inte påverka gårdagens match så därför går vi vidare genom att se fram emot Laholm på söndag!

Ja, nu väntar topplaget Laholm i nästa match för Hittarps IK, en match som kan komma att avgöra mycket för hur tabellen ska sluta. Edman berättar om hur träningsveckan inför den viktiga matchen kommer se ut.

– Vi kommer göra samma förberedelser som tidigare och vi är trygga med att vi har väldigt mycket kvalitet i truppen för att göra en bra match mot ett starkt Laholm!

Matchen mot Laholm spelas på fredag klockan 19 på bortaplan. Hittarp befinner sig på tredjeplats i tabellen, motståndet Laholm på en fjärdeplats, tre poäng bakom. Serien toppas av Höganäs som fortsatt är obesegrade med fem vinster och två oavgjorda på de inledande sju matcherna.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.