Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Mr Ariana om dubbla jobb, kärleken för klubben och kommande derbyt mot BK Flagg

Foto: Nisar Mirza

Foto: Nisar Mirza


Omid Hushmand har varit Arianas viktigaste spelare den här säsongen med sju mål framåt och har varit en pådrivare av sällan skådat slag. Han är dock mer än så. Hushmand är klubbens sportchef och agerar även ungdomstränare. Det känns på sin plats att kalla Omid för Mr Ariana som utöver sina uppdrag i Ariana dessutom har två jobb för att få ekonomin att gå runt.

– Sen har man också en familj att ta hand om och ge tid till. Helt ärligt så vet jag inte själv hur jag hinner med allt detta, haha, säger han och fortsätter.

– Det händer även mycket i en förening som Ariana så man måste vara på tårna konstant. Det är ingen lätt uppgift men jag är inte ensam om det. Där är några andra i föreningen som lägger ner extremt mycket ideell tid på detta.

Nu senast vann Ariana mot Lilla Torg med 3-2 och hakar därmed på Åkarps IF i toppen av tabellen. Det skiljer dock tre poäng till laget från Burlövs kommun eftersom Ariana förlorade mot just Åkarp den 30:e augusti med 3-0, en förlust som svider än menar Hushmand.

– Ja, fotbollen är grym ibland. Det har varit jobbigt för killarna eftersom någonstans kände man att vi hade kontroll under matchen. Det var en mycket tung förlust i seriefinalen men en orättvis sådan måste jag ändå säga. Det var en sexpoängsmatch som kan kosta oss dyrt när vi summerar säsongen snart. Jag tar dock inget ifrån Åkarp som är ett mycket bra lag. Spelövertaget vi hade på dem och chanserna vi skapade borde dock egentligen givit oss tre enkla poäng, säger han och berättar att han ändå är nöjd med hur spelarna tacklat förlusten.

– Reaktionen har varit bra hos alla under veckan och det visade vi även mot Lilla Torg.

Ja, under helgen tog ni en mycket viktig seger mot Lilla Torg, vad kände du blev avgörande i den matchen?

– Ja, det var väldigt viktiga poäng i kampen om toppen och viktigt att studsa tillbaka direkt efter den tunga förlusten senast. Avgörandet i lördags var lagets hunger. Resultatet kan dock indikera på att det var en tight match. Sanningen är dock att vi själva skapar spänning i onödan då vi inte utnyttjar våra solklara lägen inklusive en straffspark vid ställningen 2-3 under matchen.

Känner ni fortfarande att chansen till avancemang direkt finns kvar, det är tre poäng upp med fyra omgångar kvar att spela…

– Definitivt! Fram tills att domarna inte blåst av för sista gången i sista omgången i serien så kommer vi att gå för det. Det finns inget annat val för Ariana!

Omid Hushmand blev tvåmålsskytt i derbyt mot Lilla Torg.
Foto: Nisar Mirza

Ariana spände musklerna rejält inför säsongen i division 4 genom en rad meriterade nyförvärv som Omid Hushmand hämtat in med meriter från spel på hög nivå. Ändå är det Hushmand själv som allt som oftast blir den avgörande faktorn när matcherna ska avgöras. Sportchefen är ändå nöjd med de spelare som tillkommit även om en del försvunnit längs vägen.

– Tyvärr försvann några av nyförvärven och några andra spelare redan i början på säsongen, Asanovski och El Kayed bland andra. De andra har kommit in i den nya miljön på ett bra sätt ändå tycker jag. Omständigheterna med enkelserie och den pressen och ambitionen som föreningen har gör det såklart inte enkelt för nya spelare, säger han och fortsätter.

– Vi tror på våra nyförvärv och den kvalité som finns i dessa kommer att vara avgörande nu i slutfasen av säsongen och ja, jag ska inte ta något ifrån mig själv även om laget hjälper mig mycket i produktionen. Jag har varit Arianas bästa målskytt varje år jag har spelat sen klubbens start. Jag andas Ariana och min kärlek för klubben gör nog att man ger det lilla extra i matcherna!

Nu väntar ännu ett Malmöderby för Ariana i nästa match då laget ställs på hemmaplan mot BK Flagg, Flagg som vann mot Åkarps IF under inledningen av säsongen blir en tuff nöt att knäcka tror Hushmand.

– Flagg är ett tufft lag och kommer hit som alla andra lag vi möter lite extra taggade. Det finns inga lätta matcher kvar och jag hoppas att vi har lärt oss av misstagen vi begått i det här stadiet. Precis som alla andra matcher kommer vi att ladda ordentligt, köra på vårt eget och försöka spela fin fotboll som vi alltid strävar efter och där vi metodiskt bryter ner dom.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.