Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Bauer tillbaka där allt startade stabilare än någonsin- bara tre insläppta


Peter Bauer inledde sin målvaktskarriär i Åkarp IF. Det var även där han slog igenom på riktigt i seniorsammanhang mellan år 2011-2012 innan äventyret bar vidare till Lunds BK som även då spelade i division 1. Därefter har Bauer hunnit med spel i FC Rosengård, BK Höllviken, Prespa Birlik och även en väldig kort sejour i IFK Trelleborg innan han vände tillbaka till moderklubben Åkarp IF inför årets säsong. Det känns verkligen som rätt beslut så här sju matcher in på säsongen. Bauer har nämligen bara släppt in tre mål och varit tryggheten själv mellan stolparna.

– Det känns jättebra att vara tillbaka. Fantastiskt sammanhållning och lagkänsla bidrar till att det alltid är kul att träna och spela match. Också kul att träffa gamla profiler igen. När jag var barn var Tobias Berg målvakt i a-laget och då hade han målvaktsträning med oss ungdomar. Idag har han lagt handskarna på hyllan men är kvar i föreningen som målvaktstränare.

Du känns stabilare än någonsin, vad har hänt med dina målvaktsegenskaper under åren?

– Rutin har kommit med åldern och bidrar mycket i spelet. När jag var yngre var jag oftast som bäst på träningar och hade ibland lite svårt att få ut all kapacitet på match. Med åldern har jag blivit bättre på att prestera som bäst när det behövs som mest.

Åkarp leder för närvarande division 4 med tre poäng och bara fyra matcher återstår av serien. Anledningen till lagets framgång hittills är en kombination av saker menar Bauer.

– Grunden tror jag är att vi har ett lag med många individuellt bra spelare och tränare som även fungerar tillsammans. Det som gör att vi får ihop allt är att vi har en fantastisk sammanhållning där alla jobbar mot samma mål.

Defensiven känns galet starkt, bara tre insläppta och du har fyra raka nollor. Berätta lite om er starka defensiv…

– Att vi är starka defensivt beror på att laget kollektivt sett arbetar bra tillsammans. Jag som målvakt har själv inte varit speciellt avgörande i matcherna, de få insläppta målen är snarare hela lagets förtjänst.

Rutinerad. Bauer är numera 31 år och har hunnit med spel i såväl division 1,2,3 och 4 under karriären. Kanske når han Superettan eller Allsvenskan på ålderns höst.

Åkarps defensiv lär ställas på rejält prov under nästkommande omgång. Då väntar nämligen FC Trelleborg, ett lag som fullkomligt öst in mål och snittar över fyra mål per match. Stjärnkeepern är dock inte orolig inför kommande uppgift då division 4-laget förbereder sig likt elitlagen.

– Vi har ofta videogenomgångar inför matcherna, detta har jag bara varit med om tidigare när jag spelade i division 1. Vi kommer att ha genomgångar under veckan som kommer där vi går igenom hur dom spelar. Vi har ambitiösa tränare som har full koll på scoutingen och anpassar matchplan efter behov.

Fyra raka nollor, väljer du att stänga butiken även mot Trelleborg?

– Ett drömscenario är såklart att vi håller nollan igen. Men det viktigaste är att vi vinner, om vi håller nollan eller inte är inte lika viktigt!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.