Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Eskilsson glödhet- står för närmare 70 % av lagets målskörd

Foto: Helsingborgs AIS

Foto: Helsingborgs AIS


Helsingborgs AIS har gjort 22 mål i seriespelet hittills och skrapat ihop 13 poäng vilket lett till en fin andraplats i division 5 nordvästra efter sju matcher. Det som stuckit ut är dock inte lagets målskörd eller tabellplaceringen utan vem som stått för målet. Noel Eskilsson som gjorde fem mål på hela fjolårssäsongen har nämligen slagit till med hela 15 baljor, knappt 70 % av hela lagets målskörd. Huvudpersonen själv är ändå inte helt nöjd med alla prestationer så här långt trots snittet på över två mål per match från hans sida.

– Säsongen började inte som jag hade tänkt mig för i första matchen gick jag mållös. I den andra matchen slår jag in ett hattrick vilket var viktigt för självförtroendet. Därefter har det bara flutit på mest hela vägen även om jag spridit ut alla mina mål på fyra av matcherna.

I fjol blev det fem mål på hela säsongen, hur kommer det sig att du exploderat målmässigt i år?

– Förra säsongen blev inte som jag tänkt mig målmässigt men det var mest för att jag inte fick chansen och satt mest bara på bänken.

Helsingborgs AIS har tre poäng upp till Croatia som toppar tabellen. Serieledarna har dessutom en match tillgodo vilket talar för att försprånget kan bli hela sex poäng med fyra matcher kvar att spela. Eskilsson vill tro att det är möjligt att komma ikapp topplaget men bedömer chanserna som små.

– Jag tror att det blir tufft att ta igen på Croatia för de har ett väldigt bra lag. Vi ska bara fortsätta göra vårt så ska vi i alla fall minst klara en kvalplats.

Eskilsson lär vara het på transfermarknaden efter succésäsongen.
Foto: Helsingborgs AIS

Du är bara 20-år och smäller in bollar till höger och vänster i division 5. Hur ser din målsättning med fotbollen ut?

– Min framtid i fotbollen vet jag inte riktigt hur den ser ut, har inte hunnit tänka på det riktigt. För mig så är det viktigt att målen kommer någonstans och just denna säsongen så är det jag som stått för dem flesta vilket jag är glad över.

Nästa match för Helsingborgs AIS är mot Kullavägens BK på lördag klockan 12:30 på Olympiafältet i Helsingborg. Återstår att se om Eskilsson fortsätter sitt målkalas då. Med 15 mål på sju matcher så lär han ha satt sig i respekt hos motståndet.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.