Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Malmö FF har 48-0 på tre matcher- tränare Jahnfors tror ändå inte på motivationsbrist

Foto: Nisse Nilsson-www.nissenilsson.se

Foto: Nisse Nilsson-www.nissenilsson.se


Malmö FF har inlett division 4 sydvästra i överlägsen stil. I premiären vann de mot Klågerup med hela 12-0 för att sedan följa upp det med ännu större siffror mot Malmö City respektive IFK Klagshamn där laget vann med hela 18-0 i bägge matcherna. 48-0 på tre matcher, sällan har man skådat sådan överlägsenhet. Malmö FF:s tränare Fredrik Jahnfors funderar dock inte så mycket kring skillnader mellan MFF och de övriga lagen i tabellen.

– Som situationen nu blev ska vi spela alla våra seriematcher under fem veckors tid, fram till den 3 oktober. Vi koncentrerar oss på att se till att spelarna är förberedda på bästa sätt inför varje match under de här veckorna, säger han.

Hur gör man för att motivera spelarna att fortsätta ösa på när man vinner med så stora siffror som ni gjort hittills?

– Att tjejerna spelar för Malmö FF räcker väldigt långt som motivation för dem, det kan jag lova. Vi jagar inte mål på något sätt och pratar inte ens om den saken. Spelarna fokuserar på att försöka få till ett högt bolltempo i matcherna med få tillslag och enligt de mönster vi tränar på under veckorna och vill utveckla, säger han och fortsätter.

– Med den stora och starka trupp vi har är det naturligt att det ändå ibland trillar in en del mål i slutet av matcherna.

Till helgen väntar nästa match för Malmö FF, då beger sig laget till Åkarp för möte mot Åkarps IF, ett lag som vunnit sina två senaste matcher och ett lag som Jahnfors känner till väl.

– Jag tycker att vi har ganska bra koll på Åkarp, både på hur laget spelar och på en del enskilda spelare som sticker ut.

Hur ser förberedelserna ut under veckan?

– Vi har ingen veckomatch den här veckan så det är hög intensitet på träningarna. Förutom fredagsträningen, den blir anpassad till att det är match dagen därpå.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.