Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Åkarp siktar mot att bryta Malmö FF:s nolla: “Är laddade och taggade inför uppgiften”

Foto: Privat

Foto: Privat


Åkarps IF ligger före Malmö FF i division 4 sydvästra så här långt. Det lär dock snart se annorlunda ut. Till helgen väntar besök från MFF för laget från Burlövs kommun och med tanke på att Malmö FF vunnit med 18-0 sina två senaste matcher talar ingenting för att Åkarp ska ha någon chans mot de himmelsblå. Lagets tränare Robert Magnusson tror att nyckeln till att undvika liknande överkörning som Malmö City och IFK Klagshamn åkt på är att vara kompakta.

– Det gäller verkligen att var och en tar sitt defensiva ansvar samt att vi kommer rätt i vår positionering i varje situation.

Förra matchen för er del blev uppskjuten. Skönt att få lite extra dagar ledigt innan matchen mot MFF?

– Finns både för och nackdelar. Fördelen är väl att vi har fått vila några spelare lite extra men det som kan bli en nackdel är att vi ej spelat match på två veckor. Det gör att det kanske blir lite svårare att komma in i matchtempo direkt.

Inför säsongen sa Magnusson att Malmö FF lär köra över allt motstånd med tvåsiffrigt resultat så som deras trupp såg ut. Hittills har Åkarps tränare varit helt rätt ute och även om mycket talar för att Åkarp även dom lär släppa in en hel del mål på lördag är det ändå en match han och laget verkligen längtat efter.

– Det kommer bli en väldigt spännande och intressant match då man vet att majoriteten av spelarna i MFF kommer från spel i division 1. Vi är laddade och taggade inför uppgiften och ska gå ut och försöka spela vårt spel!

Antar du har sett lite av motståndets matcher. Finns det något i deras spel som de inte gör så bra och som ni kan utnyttja på lördag?

– Har bara haft möjligheten att se två av deras matcher och då har det varit svårt att hitta en direkt svaghet hos då de ägde bollen nästintill hela matchen.

Ska man hitta något som talar för Åkarps IF så är det lagets formkurva som pekar uppåt. Två segrar och en oavgjord har det blivit under lagets tre senaste matcher. Magnusson menar att lagets fina poängskörd på sistone handlar om att bollarna börjat studsa deras väg.

– Vi har lyckats få utdelning på våra chanser, i stället för ribba ut har bollen gått in i nätmaskorna.

Hittills har alla lag lämnat matcherna mot MFF utan att göra mål. Vad talar för att ni gör första målet mot dom?

– Vi har en tanke på hur vi ska göra för att bryta deras nolla. Vi väljer dock att hålla vår tanke för oss själva till efter matchen.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.