Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

BK Skansen får tre poäng efter obehörig spelare i Anderslöv


Den 8:e augusti spelade BK Skansen match mot Anderslövs BoIK på Albäcksvallen. En match som Anderslöv BoIK vann tillslut med 4-3.

Efter matchen valde BK Skansen att anmäla Anderslövs BoIK till förbundet då en obehörig spelare hade spelat med Anderslöv under matchens gång. Bevisningen i ärendet åberopas bilder på spelare från Anderslövs BoIK: instagramkonto.

Aktuell spelare valde att lämna Skegrie BK för Anderslövs BoIK i början av augusti och övergången blev verkställ den 8:e augusti kl 09:38. Dock var inte aktuell spelare spelklar för Anderslöv förrän den 12:e augusti. Fyra dagar efter aktuell match.

Nu har Skånes FF DpN tagit upp ärendet och beslutar att matchresultatet ändras till seger för BK Skansen med 3-0.

I beslutet skriver man följande.

DpN beslutar jämlik 7 kap i Svenska FF:s tävlingsbestämmelser att ta upp ärendet till behandling. Enligt gällande tävlingsbestämmelser TB 1 kap 3§ är det föreningens, ledarens, spelarens och funktionärens skyldighet att ha vetskap om innehållet i SvFF:s vid varje tid och gällande tävlingsregler. I en samlad bedömning av ärendet anser DpN att det finns tillräckligt underlag att lämna bifall i protestärendet och beslutar med anledning av detta enligt 5 kap 1§ och 7 kap§ att

– bifalla protesten och fastställa slutresultatet för matchen till 3-0.
– ålägga Anderslöv att betala 2000 kr till Skånes FF i en administrationsavgift.

BK Skansen går upp på tio poäng i Div 5 Södra medan Anderslöv BoIK tappar tre poäng och ligger på fyra poäng, vilket just nu innebär negativt kval.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.